George Bernard Shaw “Kendi dilini bilmeyen başka dil öğrenemez” diyor…

Vizyon Konseyi'ne göre, Amerikalı yetişkinlerin% 80'i günde iki saatten fazla dijital cihaz kullanıyor. Yaklaşık% 67'si aynı anda iki veya daha fazla cihaz kullanıyor. Yüzde elli dokuzu dijital göz yorgunluğu semptomlarına sahip, bizim verilerimiz?
 

Dijital ekranın uzun vadeli hasarı?
Gözlerimiz aslında yüksek enerjili UV ışığının göze çok derinlemesine nüfuz etmesini engellemede oldukça iyidir. Ancak gözlerimiz mavi ışığı algılamaya çalışırken mavi ışık göze daha fazla girer. Gözlerimiz mavi ışığı engellemede iyi olmadığından, neredeyse tüm görünür mavi ışık gözün önünden (kornea ve lens) geçer ve beynimizin işlemesi için ışığı görüntüye dönüştüren retinaya ulaşır.  Bu, zaman içinde gözlerimizin içyapılarına, özellikle hassas doku olan retinaya zarar verme potansiyeline sahiptir

Zamanla mavi ışığa sürekli maruz kalmanın retina hücrelerine zarar verebileceğine ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi görme sorunlarına neden olabileceğine dair bazı "ön" araştırmalar var.
Mavi ışık tam olarak görünür spektrumun mavi aralığına düşen ışık (görebildiğimiz ışık). Görünür olmayan ultraviyole (UV) ışınlarına benzer şekilde, diğer görünür ışıkların çoğundan daha yüksek enerji seviyelerine sahiptir.
 Bu bilgileri,  Dr. Ron Grisanti 20.08.2023 tarihinde bize mail olarak gönderdi, 5 yıllık mesleki tecrübeme sahibi iken yukarıdaki size aktardığım bilgileri gözlemlemiştim. Birçok aile ile bu gözlemlerimi paylaşıyordum; dijital ekran ile geçirilen her dakika çocuklarımızın sarı nokta hastalığına yakalanma yaşını öne çekiyoruz, 25,30 yaşında hemen hepsi görme kaybı yaşayacak diye anne ve babalara sözel olarak uyarıyordum, bu maili görünce çok şaşırmadım.

Temmuz ayının ortalarında deprem bölgesinde göz tarama programına katıldım, iki farklı il, toplam 4 gün boyunca 1-15 yaş aralığı 800 çocuk, bizzat muayene ettim. Muayene sırasında Bu çocuklara dijital ekran teması sordum, sadece 10 tane çocuk vakit geçirmediğini söyledi. İridoloji bilimi sayesinde iris tabakasından dijital ekran temasını da tespit ettik, Daha üzücü olan göze giren her fazla ışık his ve zeka kaybı yapar. Kirpiklerimiz ve gözün ağ tabakası göze fazla ışık girmesine engel olma görevi vardır (Dr. Alexis Carrel).

Evlatlarımız kendi emeğimizle 25-30 yaşında sarı nokta hastalığı tehlikesi ile baş başa bırakıyorsak ekonomik seviyenin bir önemi var mı?