DODİ EĞİTİM KURUMLARI YENİ DÖNEMDE NASIL BİR EĞİTİMLE KARŞINIZDA

Selam Dostlarım;

Pandemi dönemi ve corona ile verdiğimiz bu mücadele devam ederken kendi  içsel yolculuğumuzda ilerlerken dünyada olup bitenleri sorgulamayı ve bir şeyleri farklı yapmamızı sağladı; değiştik kaygılandık en yakın çevremiz ailemizle kurduğumuz iletişimde içsel disiplinimizi ve zaman zaman sınırımızı kaybettik.

Çocuklarımızın evde kaldığı bu dönemde  önce şaşkınlık  ve büyük bir kaygı ve koruma iç güdüsüyle çocuklarımızı aşırı sınırsız bir şekilde eğlendirmeye oyalamaya çalıştık; sanırım mutfaklarımız hiç bu kadar çok çalışmamıştı; sonra yorulduk ve bir rahatlama ve çalışma dönemi yaşadık; evin içinde var olan hiç çıkarmadığımız alışkanlığımız dijital dünyaya çoluk-çocuk dalış yaptık  onunla yemek yedik ve onunla uyuduk, eğlendik bilgilendik ve halada aynı ritimde devam ediyoruz.

Sonra normalleşme dönemi başladı ; ama evde hiç olmadığımız kadar kalınca aslında dışarı çıkmak istemedik ve yine başla bir kaygı eklendi hayatımıza !.. Süreç bitmemişti neredeyse iki buçuk ay eve kapanmıştık ; bir anda bu serbestlik şaşırttı ;sorguladık ;Neden ne oldu bir anda eden ne oldu bir anda yok mu oldu….

Bu virüs aslında özlem ve merakla bitmesini istemiyor muyduk? Normal hayatımızın; kıymetini anladık ama hiç birimiz bu kaygıdan kurtulup dört elle tekrar tutunamadık.

Bu dönem böyle devam ederken; çocuklarımızın büyüdüğünü bizi sürekli izlediklerini ağzımızdan çıkan sözlerden çok, nasıl davrandığımızı örnek aldıklarını atladık bence.

Ülke ve dünya bu virüsle savaşında sağlık, eğitim ve ülke ekonomisi ile ilgili farklı yöntemler geliştirdi.

Temel olan insan sağlığı ve yayılımın azalmasıdır.

Toplumdaki her birey bu yaşamın yönetilmesinden ve çevresinden sorumlu olmalıdır.

Şayet bu bilinçle yaşarsak eğitim ve öğretimin okullarda devam etmesi son derece normal olacaktır. Uzun oldu belki de ama bu ama bu açıklamayı yaparak bizim yaptıklarımızı anlatmak istedim. Sizlere!

Müsaadenizle başlayalım!...

-Okullarımızda bu dönemde en çok sorulan sorulardan birisi bu süreçte nasıl bir okul bizi bekliyor olacak.

-Okullarımız sanki bu dönem için planlanmış fiziksel koşullara ve hijyenik özelliklere sahiptir.

Bebekler için yapılmış ve hiçbir büyük çocuğun girmediği 480 m2 alan sahip içinde

-Kidsnook Masal Akademisi

-Bebek Oyun Mekanları

-Ayrı ve ahşaptan bebek karyoları olan çocuk uyku odaları

-Bebekler için düzenlenmiş alt açma yerleri ve bebek lavaboları

-Bebekler için düzenlenmiş bahçe

-Mutfak ve yemek odaları

-Anne-bebek için özel olarak ayrılmış ve döşenmiş emzirme odası

-Bebekler için oryantasyon alanı ve her şeyin ahşap olduğu muhteşem sağlıklı birinci mekanımız 0-27 aylık bebekleri ağırlamaktadır.

İkinci mekanımız 3-4 Yaş grubu için planlanmış Dodi Kuzu’dur. Beş katlı çevreyle dost 20 dönümlük park alanıyla çocukları her gün bir orman okulunda hissi yaşamaktadır.

-Şehir dışından ağırladığımız pek çok misafir böyle bir şehirde beklemedikleri bir ortam ve sistem olarak bize övgülerini iletirler (büyük metropoller baz alınarak ifadelendirilir… Ankara, İzmir, İstanbul gibi)

Bu büyük okulumuz aslında diğer iki okulmuza da hizmet vermektedir. Dört metreye dokuz metre olan büyük bir havuz (Havuzu sadece kendi öğrencilerimiz kullanmaktadır)

-Kuzudaki her mekan çocuklar için hazırlanmış ve uygulanan eklentik ve alternatif eğitim modeline uygun materyallerle donatılmış, muhteşem bir çocuk dünyasıdır,

Üçüncü mekanımız Dodi Kulüp 5-6 yaş çocukları için düzenlenmiş, bilim, çevre ve çocukların yaratıcı düşüncesini geliştiren ve ilköğretim yolculuğa tam donanımlı olarak yol olmasını sağlayan; bölgedeki donanımlı olarak yol almasını sağlayan ; bölgedeki en iyi ana okuldur mekanımız yine diğer iki okulumuz gibi uygulanan eğitim modeli için tasarlanmış eğitim materyalleri  ile donatılmıştır.

Peki bütün bunlar çok güzelde bahsettiğiniz eklentik ve alternat eğitim modelinde neler var diyorsanız!...

-Kesintisiz göz teması

-Çocukların duyguları olduğu gibi aktarabildiği ortamlar

-Hayır deme hakkı ve tercih etme hakkı (seçme)

-Sonsuz bahçe hakkı

-Bireysel ayrıcalıklara saygı ve çocuk zamanını bekleme

-Çıkan bir sorunla çocuğun baş etmesini sağlamak ve ne hissettiğini sorgulayabilmesi

-Her sorununu çözmeyen çözümü çoğunlukla çocuklara  bırakan deneyimli , anlayışlı ve şefkatli lider eğitmenler

-Çocukların kendi öz değerlerini bulma şansı

-Başkalarının yaptığı yanlışı anlama ve bunun ‘yanlış’ olduğunu idrak ederek ve başkasının ona yanlış yaptığında kendi öz değeri ile bu olumsuz durumlarla baş etme becerisi kazanırlar.

-Çocuklar sorun odaklı değil çözüm odaklı bireyler haline gelir,

-Kendi iş gücüyle yarar sağlayan ve bu çalışmaların ona yük değil yaşamın bir parçası olduğunu öğreten bir eğitimdir. Bu eğitimle matematik bir oyundur, bir hikaye anlatılır içinde toplama, çıkarma, bölme ve çarpma vardır. Ve çocuklar bütüne bakmayı öğrenir.

Ve yine çocuklar, kurumlarımızda bilinçli eğitmen ve programcılar tarafından ön görülen bireysel ve grup çalışmaları ile

-Beklemeyi

-Saygı duymayı

-Empati yapmayı

-Sabretmeyi ve Arkadaşlığı öğrenirler ve biz onları eğitim ve öğretim yolculuğuna uğurlarken kendine güvenen ama bunun sınırının farkında teşekkür ve özürü bilen çocuklar olarak rengarek uğurlanır.

Bu renklilik; onların hatırlayamadığı (net olarak) bir dönemdir ama bıraktığı derin izler onları geleceğe taşır.

Dodi Eğitim Kurumları, kurulduğu ilk günden itibaren aynı felsefe anlayışıyla, ilerleyip öğrenmek yol almış bir kurumdur.

‘Bizler nasıl bir çocukluk geçirirsek öyle bir yetişkinlik yaşarız! Çocukluk bizim arka bahçemizdir; sık sık çıkar bakarız’

Sevgi ve sağlıkla kalın.

                                                                                 

DODİ EĞİTİM KURUMLARI