TYT (Temel Yeterlilik Sınavı'na) 3 milyon 527 bin 463 aday ve ikinci oturum AYT (Alan Yeterlilik Sınavı)’na 2 milyon 573 bin öğrenci sınava girdi. 17-18 Haziran'da düzenlenen YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’na giren öğrencelerin heyecanla beklediği sonuçları ÖSYM açıkladı.

Öğrencilerin seçecekleri üniversitelerle ilgili sıralamaları yaparken öncelikle kendi sıralamasının üstünde bir veya iki tercih edebileceğinin altını çizen Rerber öğretmeni Bora Bekler “Kendi sıralamamızın altında da tercih yapabilirsiniz. Önemli olan alanında uzman rehber öğretmenleri ile mutlaka görüşmeliler. Çünkü sıralamalar sabit değil, her yıl değişen bir sıralama da tercihi bu şekilde yapmak ve gideceğimiz en çok istediğimiz üniversiteyi en üste kalacak şekilde tercih yapmalıyız” dedi.

ÖĞRENCİLER ÜNİRVERSİTE SEÇERKEN

NELERE DİKKAT ETMELİ?

Öğrenciler tercih edecek üniversiteyi neye göre tercih yapmalı, nelere dikkat etmeli sorusana rehberlik öğretmeni Bora Bekler şu önerilerde bulundu: “Öğrencilerimizin seçim yaptıkları üniversitelerin eğitim olanakları, yurt burs olanakları gibi bütün faktörleri göz önünde bulundurarak alanında uzman rehberlik öğretmelerinden destek almasını öneriyorum…”

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE EK KONTENJAN

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan ve YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’na giren öğrencilere ek kontenjan olanağı sağlandı. Deprem dolayısıyla verimli olamayan öğrenciler için sağlanan ek kontenjan hakkında bilgiler veren Rehberlik Öğretmeni Bora Bekler “Depremzede öğrenciler için kendi şehirlerinde bir ek kontenjan olanağı sağlandı. Burada yaşayan her öğrenci ve depremzede öğrenciler son 3 ayları diğer şehirde olan öğrenciler gibi son 3 ayları çok verimli geçmedi. Diğer şehirdeki öğrenciler ile aynı konfor alanına sahip olamadılar. Bu çocuklar çadırda çalıştı, çadırda çalıştı. Çok zor şartlarda çok yoğun mücadele verdiler. Herkes kendi hayallerin peşinden gitti” diye konuştu.

615b62c1-a7d5-481a-8f0d-168731ae5196