İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, 2026 yılının ilk Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, geçen yılın değerlendirmesini yaparak yeni yılda hayata geçirilecek projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan Başkan Dönmez, 2025 yılının yoğun mücadele ve çalışma ile geçtiğini vurgulayarak, yapılan hizmetlerin bugün İskenderun genelinde görüldüğünü ifade ederek “2025 yılı bizim için inanılmaz bir mücadele yılı oldu. Elhamdülillah sonuçlarını hep birlikte aldık. Eksiğimiz olabilir, tamamlanacaktır. Hatamız olabilir ama samimiyetimizden kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Kent genelinde tamamlanan ve devam eden projelere de değinerek, sahil düzenlemesinin büyük ölçüde açıldığını, Dönerciler Çarşısı sorununun çözüldüğünü ve yerine modern bir yapının inşa edildiğini belirten Başkan Dönmez, Meydan Mahallesi’nde yıllardır süren tapu sorununun çözüldüğünü, 20 metrelik yol açıldığını, üniversite kavşağındaki trafik çilesinin sona erdiğini söyledi.

Feyezan Kanalı projesinin başladığını, Metehan Bulvarı sonundaki kavşakta ise köprülü ya da akıllı kavşak çalışmasının 2026 yılında projelendirilerek tamamlanacağını kaydeden Başkan Dönmez, sahil projesinin bütünüyle tamamlanacağını ve Marina Projesi için Ulaştırma Bakanlığı’ndan izinlerin çıktığını, sürecin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda devam ettiğini aktardı.

Mecliste bazen görüş ayrılıkları olabildiğini ama tek hedeflerinin; mutlu ve imrenilen bir İskenderun inşa etmek olduğunu vurgulayan Dönmez, asfalt şantiyesinin kurulduğunu ve 2026 yılında mümkün olduğunca asfalt ihalesine çıkılmayacağını, böylece belediye kaynaklarının korunacağını kaydetti.

Kütüphane yatırımlarına da dikkat çeken Başkan Dönmez, Ziraat Parkı ve Fatih döneminde yapımına başlanan kütüphanelerin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “800’ün üzerinde sandalyenin tamamı dolu. Öğrencilerimizin ilgisi bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Aqua Park Projesi’nin onaylandığını ve çizim aşamasında olduğunu ifade eden Başkan Dönmez, 2026 yılında birçok projenin tamamlanarak somut hale geleceğini dile getirdi.

Cografi İşarette Türkiye 4.sü
Cografi İşarette Türkiye 4.sü
İçeriği Görüntüle

Başkan Dönmez, 2026 yılının; huzurlu, mutlu, çok çalıştıkları, çok ürettikleri ve İskenderun’un her anlamda kazandığı bir yıl olması temennisinde bulundu.

Whatsapp Video 2026 01 05 At 14.14.16.Mp4 Snapshot 01.57.317