Ak Partinin yirmi yılda yapılmayan işleri yaptığına işaret eden Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman “Mesela İstanbul İzmir otoyolu yıllardır söyleniyor 50 yıldır, milletvekili kimliğimle aynı zamanda akademisi birisi olarak Türk demokrasisini yakından takip ederim. Süleyman Demirel’le ilgili Turgut Özel’la ilgili Adnan Menderes’le ilgili hangi projeleri vardı, neler yapmak istediler ve neleri başardılar? Konuyu şuraya getirmek istiyorum mesele şudur; ‘Amanos tüneli ya yapılacak ya yapılacak’ bu konuyla ilgili pek çok arkadaşımızın açıklaması oldu. Ben de pek çok açıklamalarda bulundum, ben bu tüneli çok önemsiyorum” diye konuştu.

AMANOS TÜNELİ BENİM İÇİN

NAMUS VE ŞEREF SÖZÜDÜR

Ak Parti milletvekili olarak değil, siyaset yapan bir insan olarak konuştuğunu ifade eden Hüseyin Yayman “Hatay’ın bir çocuğu olarak gerçekten bizim çok ihtiyacımız var. Kahramanmaraş’ta peş peşe 11 tane tünelin olduğu başka şehirlerde pek çok tünelin olduğunu bir ortamda Ak Partimizin bunları yaptığı böyle bir iklimde; Amanos tüneli bizim hükümetimiz için kolay bir projedir. Bu konu şimdiye kadar çok dinlendirildi, benim için gerçekten namus ve şeref sözüdür, bu tüneli ‘ya yapacağız ya yapacağız’ çok iddialı konuştuğumun farkındayım, çünkü Amanos Tüneli olmazsa olmaz, Hatay’ın olmazsa olmazı, neden karşısında Türkiye’nin en büyük 3’cü organize sanayisi yapıyoruz?” şeklinde konuştu.

YSK itirazları karara bağlıyor YSK itirazları karara bağlıyor

Hassa Organize sanayi bölgesinin İstanbul Kocaeli’nden sonra, 150 bin dönümlük bir arazide, Türkiye’nin yatırım için cazibe merkezi olacağını vurgulayan Milletvekili Hüseyin Yayman şunları söyledi: “Türkiye’nin 3’üncü büyük bir alanı, diğer taraftan İskenderun’daki sanayi bölgesinin kalmaması diğer taraftan bizim Hassa bölgesine lojistik üst kurmamız bu çok gecikmiş bir projedir. Buradan ben cumhurbaşkanımıza bir çağrıda bulunuyorum; ‘sayın cumhurbaşkanım ben sizin bir yol, dava arkadaşınız, bir neferiniz olarak şunu arz ediyorum, Allah rızası için lütfen biz Amanos tünelini istiyoruz. Bizim için olmazsa olmaz katma değeri çok yüksek, sizin bize her zaman sözünüz var, sulama projelerinde çok büyük desteğiniz oldu, sonsuz teşekkür ediyoruz. Yapılmayan işleri yaptınız, lütfen Amanos tünelinin yapılması konusunda tekrar talimatlandırmanızı arz ediyoruz…”

Editör: TE Bilisim