Romanya’dan Asociatia Tineret pentru Dezvoltare Durabila ve Constantin Brâncoveanu Lisesi, Türkiye’den Belen Kaymakamlığı ve İtalya’dan Beyond Borders Cultural Association işbirliğinde “EDUcate YOUth - Nonformal bridges to formal education” adlı projenin ulusötesi proje faaliyetleri Belen Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde 20-23 Kasım 2021 tarihleri arasında Hatay’da gerçekleşti.

Proje Koordinatörü Yeliz Sevim; Projenin temel hedefinin, Romanya, İtalya ve Türkiye’den 14-20 yaş arası toplamda 300 gencin yaygın eğitim metotları aracılığıyla eleştirel düşünme ve temel yetkinliklerin geliştirilmesi olduğuna işaret etti.

Aynı zamanda dernek, okul ve kamu kurumları arasında örnek bir işbirliği modeli oluşturmayı da hedefleyen, iki yıl sürecek olan projenin faaliyetleri ve fikri çıktılar kapsamında gerçekleştirilen toplantıya değinen Yeliz Sevim “Eğitim, öğretim metodojileri yaygın eğitim metotları, proje ortaklarımız tarafından yapılan sunumlar ile paylaşıldı. Projenin başlangıcından bu yana yapılan faaliyetler ve yaygınlaştırma çalışmaları değerlendirildi” dedi.

Ayrıca katılımcılar yapılan ev ziyaretleri ile Türk misafirperverliğini birbirinden farklı yerel lezzetler eşliğinde daha yakından tanıma fırsatı bulunduğunu kaydeden Yeliz Sevim “Kültürel faaliyetler kapsamında ise Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, Medeniyetlerin Beşiği Antakya’da bulunan Habib-i Neccar Camii, Saint Pierre Kilisesi ve Hatay Arkeoloji Müzesi ziyaret edildi. Hatay’ın tarihe nasıl tanıklık ettiğini ve üç dinin birbiriyle nasıl yaşadıklarına tanık oldular. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan antik çağın mühendislik eserlerinden olan Titus Tüneli gezisi ile İlimizdeki proje faaliyetleri tamamlandı” diye konuştu.

Proje Faaliyetleri kapsamında düzenlenen toplantıda Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın da Erasmus+ projelerinin eğitim ve kültürel alanda farkındalık yarattığını, bu projenin örgün ve yaygın eğitim arasında köprü olacağını ifade etti.

Sertifikaların da verildiği törende Kaymakam Baskın, Proje Koordinatörü Yeliz Sevim’e ve proje ortaklarına teşekkürler etti.  

İSTE, Dönmezoğlu Bilişim’i ağırladı… İSTE, Dönmezoğlu Bilişim’i ağırladı…

 

Editör: TE Bilisim