İlk olarak TYT sınavında sürenin uzatılması hakkında görüşlerini paylaşan Kapan; “2022 YKS sınavında bazı değişiklikler oldu, bunu kısım-kısım inceleyebiliriz. TYT sınavına 30 dakikalık bir zaman eklendi. Bu ‘zaman sıkıntısı’ yaşayan öğrencilerimizin, bu baskıyı üzerlerinden atmalarını sağlayacak bir düzenleme oldu. Çünkü TYT sınavı bir öğrencimizin, okuduğunu anlama ve bu anladığı şeyi yorumlama gücünü ölçen bir sınavdır. Dolayısıyla çocuklarımızın, belli bir zaman sorunları oluyordu, soruları algılamakta sıkıntı çekiyorlardı. 30 dakikalık değişimin, çocuklarımızı olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Bizim kanaatimiz öğrencilerimiz için sınav niteliği değişmeyecektir. Sınav niteliğinin değişmeyeceği için çocuklarımızın bu değişen sınav suresine uygun sınav stratejisi belirlemesi gerekir. Farklı kombinasyonlar deneyerek, o kombinasyonlardan kendilerine en uygun şekli seçecekler ve sınava o şekilde hazırlanacaklar. Biz de Periyot Kurs ailesi olarak, çocuklarımıza bu yönde telkinlerde bulunuyoruz. Her hafta TYT ve AYT denemeleri yapıyoruz. Bu denemelerle çocuklarımıza en doğru şekilde sınava hazırlanmaları gerektiğini anlatmış bulunuyoruz” diye konuştu.

 

Her iki sınavda da barajın kaldırılması ile ilgili de konuşan Kapan; “TYT ve AYT’de barajı kaldırdılar. Bu barajın kalkması ilk sıraları hedefleyen öğrencilerimiz için hemen hemen hiçbir değişikliğe neden olmayacak. Barajın kalkması sadece yüksekokullara girişlerde daha büyük avantaj sağlayacak. Çünkü geçen sene iki buçuk milyona yakın aday sınava girdi, bunların yaklaşık 1 milyonu TYT sınavında barajın altında kaldılar. AYT sınavına giren adaylarımızın da yarısı barajın altında kaldı. Dolayısıyla 80 bin kontenjan üniversitelerimizde boş kaldı, zannedersem bunu çözebilmek adına yapılmış bir değişiklik.

104'üncü Yılda da Coşkuyla... 104'üncü Yılda da Coşkuyla...

Bizim öğrencilerimize söylediğiniz şey, olabilecek bütün değişikliklere kendilerini hazır etmeleri gerektiği. Bu anlamda, rehberlik servisimizle birlikte, her türlü değişikliğe öğrencilerimizi adapte etmek adına yapılması gereken her şeyi yapıyoruz. Öğrencilerimizin kesinlikle moral ve motivasyonlarını çok yüksek tutmaları gerekiyor. Doğru argümanlarla, doğru kaynaklarla ve doğru yerlerde sınava hazırlanmaları gerekmektedir. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: TE Bilisim