TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi TBMM'de 23 Nisan temalı yarışmalar ödüllendirildi

İskenderun’da uzun süredir SMA hastalığıyla mücadele eden Yiğit (Bebek) Akkaya’nın ailesi zorlu süreç sonunda Dubai’de tamamlanan tedavisinin ardından memlekete yuvasına döndü.

Hastalığına dikkat çekmek ve destek vermek amacıyla geçen yıl yaz başında SMA Hastası Yiğit Akkaya için İskenderun Atatürk Anıt alanında toplanıp etkinlik yapan Körfez Motosiklet Derneği üyeleri Yiğit Akkaya’nın evine dönmesini kutlamak üzere önce motorlarıyla şehir turu attı, arından ise evine giderek mutluluklarına ortak oldular.

Evinin balkonundan kendisi için gelen motosikletçileri izleyen Yiğit bebek ile ailesinin mutluluğu dikkat çekti.

Körfez Motosiklet Derneği Derneği Başkanı Emre Berkil yaz başında Yiğit bebek için bir kampanya başlattıkların belirterek “Çok şükür Yiğit’imiz geldi. Yiğit bebeğin tedavisi için kullanılan ilaç Türk Parasıyla 28 milyon TL, yani 2 milyon 250 bin dolar. Bunu karşılamak bizlere, vatandaşa kalmaması, devlet olarak bunu karşılaması gerekiyor” dedi.    

Baba Bahadır Akkaya da, Yiğit bebeğin durumunun iyi olduğunu, bundan sonraki tedavi sürecinin devam ettiğini ifade ederek “Bundan sonraki süreçte fizik tedaviyle devam edeceğiz. Daha önce Yiğit burnundan besleniyordu, dönemiyor, oturamıyordu. Bu ilaç sayesinde hem dönebiliyor, hem de hafiften yutkunmaya başladı. İlacın değeri o kadar yüksek ki! Çoğu aileler kedi sesini duyurabilmek için intihar edenler oldu, çok üzücü bir şey. Halbu ki hepimiz aylığımızda 100 lira bağışlasak, sorun çözülecek. Bizde de zaten halk gönderdi” diye konuştu.

Baba Bahadır Akkaya, ayrıca çocuğu için yapılanları asla unutmayacağını ifade ederek Körfez Motosiklet Derneği Başkanı Emre Berkil’den oğlunun sünnetinde kirvesi olmasını istedi.

Editör: TE Bilisim