9 Haziran 2017 yılında henüz 1 yıllık öğretmen iken, Batman'ın Kozluk ilçesinde, karne dağıtım töreninden sonra terör saldırısında şehit olan öğretmenin ismi Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Şenbük köyünde çocukların ufkunun açıldığı, karanlıktan aydınlığa kavuşacağı yuva olacak.

 

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belediye Başkanı İbrahim Gül, sivil toplum örgütleri, hayırseverler, eğitimciler ve köy halkının katıldığı açılışta, şehit öğretmenin kendi sesinden Magosa türküsünün "Beni öldürende yoktur din iman" bölümüne de yer verildiği okulda yapılan çalışmaları anlatan sinevizyon gösterisi izletildi.

 

Sabancı ve Enerjisa'dan Hatay'a okul Sabancı ve Enerjisa'dan Hatay'a okul

Okul müdürü Cemal Aslan; Okula böylesine farklı, çok amaçlı, ilgi çekici bir kütüphane kazandırılmasında emeği geçenlere, çocuklar adına şükranlarını sunduğunu ifade ederek “Burası hem kütüphane, hem zeka oyunları sınıfı hem etüd salonu olarak sıfırdan var edildi. Klasik kütüphane anlayışından uzak, yeni kuşak kütüphane olarak tasarlanan bu merkez, çocukların sabırsızlıkla girmek istedikleri, birden çok aktivite ile vakit geçirdikleri ve ayrılmak istemedikleri bir alan haline geldi. Kütüphane ile birlikte okulun diğer tüm alanlarında, her köşesinde, her çalışmada, öğretmen ve her bir öğrencinin tek tek  parmak izi, alın teri var. Bu emek en yüce değerdir. Bu aşk ile bu işler bu hâle geldi. En büyük alkışı, en anlamlı sözleri, sonsuz minneti, üstü başı kir pas içinde, kimi zaman yerlerde toz toprak içinde, yeri geldi cebinden cüzdanından kattığı ile kıymetli mesai arkadaşlarım hak etti. Allah emsallerini çoğaltsın ki yurdumun en ücra köşelerinde her bir çocuk fırsat eşitliğine kavuşsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim