Adil Coşkuner/Erzin

Bartın’ın Amasra ilçesi Tarlaağzı bölgesinde 19 Kasım 2019 tarihinde Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı bağlısı Dalış, Emniyet, Güvenlik, Arama ve Kurtarma Timi (DEGAK-3) Dalış Tim Komutanı Sahil Güvenlik Şehit Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hakan Karataş personeli ile birlikte eğitim maksadıyla yaptığı dalış faaliyeti esnasında şehit olmuştu.

Erzin’de İlköğretim Haftası dolayısıyla Atatürk Parkında düzenlenen törenin ardından Gökdere Şehit Astsubay Hakan Karataş İlkokulu bahçesinde da bir tören yapıldı. Açılışa Kaymakam Osman Demir, Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, İlçe Jandarma Bölük Komutanı J. Yzb. Ahmet Refik Özsoy, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanlığından Yzb. Ufuk Apaydın ve Sahil Güvenlik Arama kurtarma Tim Personelleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Kenanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hanifi Demirkıran, İlçe Tarım Müdürü Furkan Mete, bazı kurum amirleri, siyasi parti ilçe başkanlarından AK Parti Erzin İlçe Başkanı Orhan Soylu Yılmaz ve yönetimi, Saadet Partisi Erzin İlçe Başkanı Necati Börklü, İYi parti başkanlığı adına Tahsin Ünal, öğretmenler, şehidin anne-baba kardeşleri eşi Gülşah Karataş, Öğretmenler, Veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kur’an tilavetinin ardından Şehit Astsubay Hakan Karataş’ın eşi Gülşah Karataş, şehit eşi Hakan Karataş adına kütüphane ve akıl oyunları sınıfının açılışı için burada bulunduklarını söyledi.

Eşi Hakan Karataş’ın son derece Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hayranı, vatanına ve bayrağına aşık, ailesi için her türlü fedakarlığı yapan bir asker olduğunu hatırlatan Gülşah Karataş “Onunla her zaman gurur duymaktayım. Okulumuzda oluşturulan kütüphane ve akıl oyunu sınıfına katkı sunan Amasra ve İskenderun Sahil Güvenlik Personeline, okul idaresine teşekkür ediyorum” dedi.

Okulun 4. sınıf öğrencileri, birinci sınıf öğrencilerine "hoş geldin" diyerek çiçek verdi. Öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından kütüphanenin ve akıl oyunu sınıfı açılışı gerçekleşti. Kütüphanede Şehit Astsubay Hakan Karataş’ın giysileri, kullandığı malzemeler ile şahsi eşyaları da yer aldı.

Editör: TE Bilisim