Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğü’nden çalışma izinlerini alan Özel Erme Anaokulu, her çocuğun bireysel farklılıklarını dikkate alarak, 10 kişilik sınıflarda öğrencilerini ağırlıyor. Uzun yıllar birçok özel okulda psikolog danışmanı olarak görev yapan Psikolog Meryem Tümkaya Özçelik’in kurucusu olduğu Özel Erme Anaokulu tüm hazırlıklarını tamamlayarak, 03-06 yaş aralığında öğrencilerin kayıtlarını almayı sürdürüyor.

 

Arsuz ilçe sınırlarında yer alan ancak bölgeye hizmet vermeyi amaçlayan Özel Erme Anaokulu, çocukların gelişimi, bugünün kaygılarını bir psikoloğa danışabilecekleri, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın temel eğitim-öğretim hizmetlerini alacakları ve aile içi iletişimlerine katkı sağlayacakları ayrıcalıklı bir okul öncesi eğitim kurumu olmayı hedefliyor.  

 

Özel Erme Anaokulu Kurucusu Psikolog Meryem Tümkaya Özçelik, Okulun gelişim modelinin ‘Çocuğum hem öğrendi hem de mutlu oldu’ anlayışı üzerine kurulduğunu belirterek “Öğrencilerimizin görsel, duyusal, bilişsel ve ince motor becerilerine geribildirim veriyoruz. Bizler çocuklarımızın istedikleri gibi öğrenmelerini önemsiyoruz” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN ÇOCUK YETİŞTİRMEK DEĞİL,

VİCDANLI ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK…”

Doğru rehberin doğru hedefe ulaştırdığının unutulmaması gerektiğine de işaret eden Anaokulu Kurucusu Psikolog Meryem Tümkaya Özçelik “Eğitim öğretim sürecimizde oyunun gücünü ön planda tutuyor, çocuklarımızın en ciddi uğraşlarını önemsiyor, tüm gelişim süreçlerini oyunla destekliyoruz. Yabancı dili profesyonel bir anlayış ile alanında uzman kurumlarla protokollerimizi yaparak vermeyi planlıyoruz. Çocuklarımızın ritimsel ve işitsel algı becerilerinin gelişimine uzman isimler sayesinde katkılar sunuyor, çocuğunuzun yeteneğini keşfediyor, bundan velilerimizin de haberdar olmalarını sağlıyoruz. Günümüz koşullarında önemli olan olgunun çocuk yetiştirmekten ziyade ‘vicdanlı çocuk’ yetiştirmek olduğu düşüncesi ile kapılarımızı araladık. Yaratıcılığını geliştiren, kendini ifade etmekte zorlanmayan, iletişim becerilerini güçlü kılan, problem çözme yeteneğini geliştiren ve empati duygusunu kazanan çocuklar yetiştirme gayretimiz en önemli misyonumuzdur” diye konuştu.

 

 

.    

 

 

Editör: TE Bilisim