Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) yükseköğretim kurumlarını engelli öğrenciler için erişilebilir kılmak amacıyla gerçekleştirdiği bir dizi iyileştirmenin parçası olarak 2018 yılından bu yana verilmekte olan ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mekânda Erişilebilirlik alanında 5 ödül aldı.

 YÖK çalışmalar ve ödüller ile üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmeyi planlıyor. “Mekânda Erişilebilirlik” (Turuncu Bayrak), “Eğitimde Erişilebilirlik” (Yeşil Bayrak) ve “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik” (Mavi Bayrak) olmak üzere 3 ayrı kategoride verilen ödüllerin alınabilmesi için yüzlerce maddeden oluşan kriterler hedef olarak belirleniyor. İSTE; Kütüphane Binası, Mimarlık Fakültesi, Rektörlük Binası, Turizm Fakültesi ve Yemekhane Binası ile 2021 Yılı Mekânda Erişilebilirlik Ödülü’nde 5 Turuncu Bayrak almaya hak kazandı.

3 ayrı kategoride çevrimiçi düzenlenen 2021 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni’ne Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, bütün üniversitelerin rektörleri, en çok ödül alan üniversitelerin rektörleri/ilgili rektör yardımcıları/engelli öğrenci birim sorumluları ve ödüllerin değerlendirilmesinde katkı sağlayan panelistler katıldı.

 

Editör: TE Bilisim