ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS lisans sınavlarının bundan sonra İskenderun'da da yapılacağının duyurulmasının ardından bir açıklama yapan İskenderun Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hikmet Altunsöz KPSS Lisans sınavlarının İskenderun’da da yapılacak olmasından ötürü memnun olduklarını ancak ÖSYM tarafından gerçekleştirilen diğer sınavların da İskenderun’da yapılması gerektiğini ifade etti.

 

Altunsöz; “Eğitim Bir Sen İskenderun Yönetimi olarak ÖSYM sınavlarının tamamının İskenderun’da yapılması gerektiğini yıllardır birçok platformda dillendirildik. Antakya da yapılan sınavların ulaşım, zaman kaybı ve stres nedeniyle mağduriyetler doğurduğunu, birçok öğrencinin sınava giremediğini emeklerinin heder edildiğini ifade etmiştik. Yerelden başlayarak ilgili makamlarla yapılan görüşmeler meyvesini vermiş ve bir adım atılarak KPSS LİSANS sınavlarının İskenderun’da yapılması kararlaştırılmıştır. Talebimiz henüz tam olarak gerçekleşmemiştir.” dedi.

 

İskenderun Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hikmet Altunsöz açıklamasının devamında şunları söyledi: “Özellikle MSÜ, ALES, YÖKDİL gibi bütün sınavların İskenderun’da yapılması ile ilgili talebimiz devam etmektedir. Hatta 4 Nisan’da yapılacak olan MSÜ sınav yerleri henüz belli değilken Arsuz, Belen,  Payas, Dörtyol ve Erzin’den sınava gireceklerin sınavları İskenderun’da yapılabilir. Değilse en azından trafikte yığılmaların olmaması için gerekli tedbirlerin alınması on binlerce öğrencinin sınav stresini azaltacaktır. Bu konuda duyarlı vatandaşlarımızın da öğrencilerimizin bu çağrısına destek vermelerini bekliyor, sınava girecek genç arkadaşlara başarılar diliyoruz.”

Editör: TE Bilisim