Kuzuculu Mahallesi Bülke mevkiine yapılmak istenen alçı grafit ocağı ile ilgili Mahalle meydanında Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu bileşenleri Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’ya yapılmak istenen açık patlatmalı alçı grafit ocağına neden karşı oldukları hakkında bilgiler verdi.

Dörtyol Doğa ve Çevre Koruma Platformu sözcüsü Dr. Bahadır Amaç Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’ya yoğun programına rağmen kendilerine zaman ayırıp davetlerine iştirak ettiği için teşekkür etti.

MHP Dörtyol İlçe Başkanı İlyas Berik ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Şube Başkanı Oğuzhan Özdemir’in de bu mücadelenin başından beri kendileriyle birlikte hareket ettiğini aktaran Sözcü Dr. Amaç “O nedenle onları bu mücadelede ev sahibi kabul ediyoruz. Bilindiği üzere Bülke mevkiinde çok geniş bir alanı kaplayan açık maden ocağı işletmeciliği yapılmak isteniyor. Bizler Platform birleşenleri olarak bu madenin doğal, tarihsel ve kültürel varlıklarımıza zarar vereceği düşüncesiyle yapılmasına karşıyız. Bölgemizde önemli akarsu kaynakları ve endemik türler bulunmakta. Yapılacak olan alçı ve grafit ocağının bu varlıklarımızı yok etmesine bizler müsaade etmeyeceğiz. Bu konuda siz değerli siyaset insanlarının desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı da parti disiplini olarak çevreyi önemsediklerini ‘Irmağının akışına ölürüm Türkiye’nin sadece bir şarkı sözü olmadığını, aynı zamanda bir parti felsefesi olduğuna vurgu yaparak “Karşısında olduğu her şeyin biz de karşısında, yanında durduğu şeylerinde yanında yer alırız” dedi.

Dörtyol’da doğanın korunması adına oluşturmuş oldukları bu platformdan büyük bir mutluluk duyduklarının altını çizen MHP’li vekil Kaşıkçı ”Yakın tarihte Bekbele mahallemizde de benzer bir ocağın yapılmasına hemşerilerimizle birlikte ortak bir tepki koyduk ve Ankara’da yürüttüğümüz çalışmalarla iptalini sağladık. Bu gün arkadaşlarımla beraber Dörtyol yaylalarını gezdim. Adeta usta bir ressamın fırçasından çıkmış tablo gibi. Amanos dağlarının Akdeniz’e bakan yamaçlarında her türlü maden ocağı işletmesi açılmasına kesinlikle karşıyız. Bu silueti bozmakta, çok kötü bir görüntü yaratmaktadır. Son olarak alacağınız her kararda sizin yayınızda, sizlerle birlikteyiz. Alçı toprakta kalsın suyumuza dokunulmasın” şeklinde konuştu.

  

Editör: TE Bilisim