İsdemir, devreye alınan yeni batarya ile yan ürün satış hacmini büyütmeyi, enerji tasarrufu sağlamayı ve metalürjik kok üretimini artırarak ithalatın önüne geçmeyi amaçlıyor.

Faaliyet gösterdiği bölgeye sorumluluğunu yerine getirmek için mevcut kaynaklarını etkin, verimli ve doğru şekilde kullanmak üzere çalışmalar yürüten İsdemir, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevre performansını geliştirme odağındaki yatırımlarını sürdürüyor.

Elder’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Barış Erdeniz üstlendi Elder’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Barış Erdeniz üstlendi

Sorumlu üretimi değişmez temel gereklilik olarak gören İsdemir, enerji verimliliğini artırmak amacıyla gerçekleştirdiği Yeni Kok Bataryası Modernizasyonu projesi kapsamında yıllık 500 bin ton kapasiteli 3 No’lu Kok Bataryası’nda montaj ve devreye alma çalışmalarını tamamlarken, ilk kok üretimini gerçekleştirdi. Kok gazı ve karışık gaz ile çalışacak şekilde tasarlanan batarya, çevre kirliliğine neden olan itme ve şarj emisyonlarını önleyecek toz toplama sistemleriyle donatıldı.

İsdemir, devreye alınan yeni kok bataryası ile yan ürün satış hacmini büyütmeyi ve doğalgaz kullanımında enerji tasarrufu sağlamayı amaçlıyor.

İsdemir, hâlihazırda devam eden Yeni 1. Yüksek Fırın ve Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi yatırımlarını tamamlamak için de çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

Editör: TE Bilisim