Sosyal medya üzerinden maddi imkanı bulunmayan ailelerin çocuklarına ulaşarak, hızlı okuma, keman, piyano gibi eğitimleri ücretsiz olarak sunmayı hedefleyen Fen Bilimleri öğretmeni Burcu Genco Büyükburç "İyi ki varsın çocuk" sloganıyla hayata geçirdiği 'iz bırakanlar eğitim serisi' bugün 1 Ekim tarihinde başlıyor. 35 gün sürecek olan eğitim serüvenine şu ana kadar ülke genelinden 200'e yakın ailenin çocuğu başvuruda bulundu.

 

ALANLARINDA UZMAN ÖĞRETMENLER

Eğitimci Burcu Genco Büyükburç çocuklara her alanda katkı sağlamak amacıyla hareket ederek projeler üreterek “Ailelerin gerek zaman gerek maddi yetersizlik yüzünden dolayı çocuklarını dahil edemedikleri eğitimleri evlerine ücretsiz bir şekilde getirmeyi plandım” dedi.

 

Eğitimci Büyükburç alanlarında uzman Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan danışman, uzman ergoterapist, ilk yardım eğitmeni, fen bilimleri öğretmeni, anlayarak hızlı okuma eğitmeni, yaşam ve nefes koçu, keman ve piyona eğitmeni ve daha nice gönüllü eğitmenlere ulaşarak kendilerini projeme dahil etti.

 

DERSLER ÜCRETSİZ

Ülkenin dört bir yanında yaşayan eğitmenleri sosyal medya platformu üzerinde bir araya getirerek öğrencilere ücretsiz ders vereceğinin altını çizen eğitimci Büyükburç "Eğitime gönül veren mesleğini severek yapan ve hiçbir maddi beklentisi olmayan 19 öğretmenle birlikte 'Çocuklarımız geleceğimizdir' düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bugün 1 Ekim'de başlayacak eğitimlerimiz 5 Kasım'a kadar devam edecek. Şu ana kadar 200'e yakın öğrenci 28 ayrı atölyede ders görmek için kayıt yaptırdı. Mutlu, üreten, keşfeden, özgür çocuklar ve bilinçli ebeveynler vizyonu ile hareket ediyoruz. Bugün çocuklara bırakılacak güzel bir dünya için çalışmak tüm insanlık için çalışmaya denktir" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim