Belen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törene, ilçe kaymakamı Hayrettin Baskın’ın yanı sıra mülki amirler, ve sınırlı sayıda misafir katıldı.

Belen/İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu’nun üstlendiği anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İTSO Ortaokulu Müdürü Erkan Özen, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaparken, Türk milletinin asırlardır bağımsız yaşadığını ve hiçbir zaman esaret altında kalamayacağını bir kez daha gösterdiğini söyleyerek, yeniden dirilişinin meşalesinin dünya var oldukça yanacağını anlattı.

 Ardından ‘Hey Onbeşli’ türküsünün hikayesi sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Anlatım sırasında salonda bulunan tüm misafirleri duygulandırdı. Müzik öğretmeni Çisem İspir ve öğrencilerinin müzik dinletisiyle 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin coşkusu salona yansıdı.

Program, Belen’de düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerinin ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı. Programda, İTSO Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin performansı davetlilerden büyük alkış aldı.

Editör: TE Bilisim