DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, iktidarın ‘Dünyada herkesin bize düşman bizim bizden başka dostumuz yok’ söylemlerini son bir kaç yıldır duyduklarına vurgu yaparak şunları söyledi: “Yaşadığımız olumsuzlukları dış güçlere ve üst akla yaslayan reflekslere gelince üzülüyoruz. Dış güç bugün mü ortaya çıktı? AK Parti 20 senedir iktidarda ilk 12 senede 13 senede AK Parti'nin ağzından dış güç üst akıl lobileri duyduk mu? Biz diplomasinin kurallarını uygularsak dış politikanın hassasiyetlerini riayet edersek dünya bize düşman falan değil. Elbette bizim için olumlu düşünmeyen ülkeler var. Ama diplomasinin kendi dili var. Ülkeler arasındaki karşılıklı yararların buluştuğu yer de oluşur. İlişkiler, dostluk dış politikada ikinci plandadır. Menfaatlerinin buluştuğu yerde ilişkiler kurulabilir o açıdan ilk 12 senede 13 senede AK Parti'nin ağzından böyle bir söz çıkmamıştı. Üst akıl lafı çıkmamıştır, çünkü diploması de doğru yapılıyordu. Ekonomik Politikalar da doğru işletiliyordu, yönetim sistemi de ortak akla dayalı akılcı bir yönetim sistemi idi”

Bahçeli'nin A Takımı belli oldu Bahçeli'nin A Takımı belli oldu

 

TERÖR ÖRGÜTÜ EVİ BASILIR GİBİ DEPO BASILIYOR

Mahsulün bir ayda hasat edildiğini ancak on bir ay yendiğini hatırlatan DEVA Genel Başkan Yardımcısı Ergin “Yani on iki ay yenir. Nerede saklayacak insanlar soğanı patatesi, uygun şartlar oluşturulan depolarda saklayacak. Şimdi başarısızlıklar ortaya çıkınca suçlu aramak için fellik fellik etrafımıza bakıyoruz. Soğan patates fiyatları yüksek çiftçileri ve depocuları terörist ilan etmeye başladık. Oysa tarımsal üretimlerde fiyat arz-talep dengesi oluşur. Bu sene soğan üreticileri mahsulü tarladan kaldıramadı. Sürdüler soğanları toplama maliyetini çıkartmıyor. Sen şimdi soğancılar zararını bu sene ödüyor musun? Hayır, ama üretimin az olduğu mahsul fiyatı yükseldiği zaman niye bu fiyata satıyorsun diye müdahale ediyorsun! depolar basıldı terör örgütünün evleri basılır gibi” diye konuştu.

 

AKARYAKITA, ELEKTRIĞE ZAM;

CEZAYI KİME KESECEĞİZ!

Ergin, marketlere fahiş fiyatla ürün satılıyor diye ceza yazmaya başlandığını da sözlerine ekleyerek “İktidarının ilk 13 senesinde böyle bir sıkıntı yoktu. Marketler fahiş fiyatla Şimdimi fahiş satış için harekete geçti. O fiyatların oluşumu tamamen üretim maliyetleri ile piyasa arasındaki oluşan dengelerdir son 3 yıldır elektrik fiyatlarına 180 zam yapmış hükümet bu niçin kime ceza keseceğiz? Otoyol geçişleri ne şu kadar zam yapmış? Hükümet akaryakıt zamlarına fiyatlarına zam yapmış. Gümbür gübre fiyatlarına 3 buçuk 4 buçuk kat artmış bunun için kime ceza keseceğiz? Döviz yükselince iğneden ipliğe zam geliyor. Maliyet onun üzerine çünkü buradan kalkıp başkasına suç aramak kendimizin eleştirilmesi için suçu başka yerlere atmak doğru bir yaklaşım değildir. Onun için üst akıl dış vesaire söylemleri sağlıklı değil, kaldı ki üst akıl dünya kurulduğu günden beri vardır” şeklinde konuştu.

 

Önemli olanın ya da devletler aslında ülke olarak komşuların asimetrik büyümesine tereddütle baktıklarını anımsatan Ergin şunları paylaştı: “Çünkü çok fazla büyüyor olması orta uzun vadede bu ülke için bir risk olabilir diye düşünür ve bu ülkeler birbirlerini gelişimini takip eder. Bu anlamda diyorsanız ‘Evet’ birbirini takip eder ama önemli olan biz kendimiz alt akıl olmaz üst akılın bize yapabileceği çok kıymetli bir şey yoktur. Yıllarca bu ülkede ne üst akıl lafı ne dış güçler lafı konuşuldu ne çiftçiden terörist bulundu. Ne depolara baskın yapıldı. Ne de marketlere bu ülkede baskın yapılmadı. Çünkü piyasa kendini regüle eden ayarlayan bir sistem üzerindeydi”

Editör: TE Bilisim