CHP İskenderun ilçe teşkilatı yönetimi ve partililer Atatürk Anıt alanında bir araya gelerek Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sundu.

İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetim ile partililerin yoğun ilgi gösterdiği çelenk sunma programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu günün anlam ve önemine vurgu yaparak “Cumhuriyet Halk Partisini kuranlar, kurtuluş savaşında Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderini değiştirdiler. Bizim bugünlere gelmemizi sağladılar. Ama şunu üzülerek söylüyorum ki, şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci bir istiklal savaşına ihtiyacı var!” dedi.

Ülkenin başına çöken karabulutları dağıtmak için Cumhuriyet Halk Partisinin devrimci, demokrat, milliyetçi ve ilerici kadrolarına ihtiyacı olduğunun altını çizen Mansuroğlu “Bizler 98. Yılımızda şunu haykırarak söylüyoruz: ‘Sevgili Atatürk’ün bize emanet ettiği iki büyük eseri olan Cumhuriyet Halk Partisini yaşatmak ve iktidara taşımak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bu partinin Türkiye’de ele geçirilmeyen tek demokrat kalesinin kalmasını sağlayacağız. Çünkü Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı var, sizlere bize ihtiyacı var” diye konuştu.  

Editör: TE Bilisim