İGC Basın Merkezinde Başkan Diyap Atar ile yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı SHP, CHP, Doğruyol Partilerinde siyaset yapan Hatay Eski Milletvekili ve Ticaret eski Bakanı Mehmet Dönen İskenderun basınıyla ülke gündemine ilişkin sohbet etti.

Ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve eski Bakan Mehmet Dönen’ e teşekkür eden Başkan Diyap Atar, bölgenin siyasette gücünü daha da arttırması için tüm dinamiklerin topyekün çalışılması gerektiğine işaret etti.

Bugün Türkiye Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetten uzaklaştığını ve dışında kaldığını savunan eski bakan Mehmet Dönen “Ortadoğu’ya bu uyum göstermedi. Ben hep söylüyorum, bir toplumda herkes olur, Çerkez, Alevi Sünni, Hristiyan Musevi olur ama bunların hepsi bir araya gelerek bir ulusu oluşturur. Bu ulusun onurlu bir parçası olarak herkesin kendisini görmesi gerekir. Bunun adı da demokrasidir, ancak demokrasi; insanları bir arada tutan temel harçtır, biz bunu kaybedersek sıkıntı yaşarız” diye konuştu.    

Eski Bakan Mehmet Dönen, Türkiye Cumhuriyeti devletinin iyi yönetilmediğini ve birilerinin insanların sinir uçlarıyla oynadığını belirterek “Ülke genelinde cem evlerine yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum. Devletimizin tüm kurumları bu tür girişimleri de kınamalı, şüpheli şahsın yakalanması da önemli.  ülkemizin sinir uçlarıyla ciddi anlamda oynamaya kalkıyorlar, bu büyük bir sıkıntı. Yakalan şüpheli iyi sorgulanmalı ve bu işin gerçek yüzü ortaya çıkartılmalı” dedi.

Özellikle ekonomisinde de ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getiren eski bakan Mehmet Dönen, yapılan yanlış uygulamalar ülke ekonomisine ciddi zarar verdiğinin altını çizdi.  

Büyükşehir belediye yasasının da çok sorunlu olduğunu ve bunun en çok mağdurunun vatandaşlar olduğuna dikkat çeken Mehmet Dönen, bu konu kesinlikle çözülmesi gerektiğini kaydetti.

 

Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de

 

 

Editör: TE Bilisim