İskenderun’u iki dönemdir Ak Parti iktidarının yönettiğini, ancak gelinen noktanın toplum nezdinde de, hizmet adına istenilen yerde olmadığını, beklentileri de karşılamadığını vurgulayan CHP’li Belediye Meclis üyesi Ali Mutlu çarpıcı değerlendirme ve açıklamalarda bulundu.

“İSKENDERUN SOSYAL DEMOKRAT

ANLAYIŞLA BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ”

CHP’li Ali Mutlu 2019 seçiminde İskenderun halkının sosyal demokrat anlayışı belediye ile birleştirmeyi istediklerini anca olmadığını belirterek “O dönem biz kazansaydık, büyükşehir ile ortak çalışma demekti projeleri ortak yürütme demekti. Maalesef İskenderun halkı tercihini AK Parti Cumhur ittifakından yana kullandı. Ama önümüzdeki süreçte İskenderun’u sosyal demokratik anlayış ile bütünleştireceğiz” dedi.

 

“HİZMET BAŞKA YERLERE KAYDIRILDI!”

19 yıldır iktidar olan AK parti döneminde İskenderun halkının iki dönem üst üste yerel yönetimde iktidar olma hakkı tanıdığına işaret eden CHP’li Mutlu “Öncesinde Seyfi Dingil şimdi ki dönemde de Mehmet Fatih Tosyalı seçilmişlerdir. Ama görünen o ki projeleri sunmak kamuoyu ile paylaşmak merkezi hükümet olmak belediyecilik belediyede başarılı olmak için yeterli değil. Belediyeciliği bilmek, o anlayıştan gelmek lazım halka hizmet etmeyi hakka hizmet etmek olarak kabullenmek gerekiyor. Gördük ki Seyfi Dingil döneminde ve üç yıldır Fatih Tosyalı döneminde hizmetlerin gelmediğini daha çok başka bölgelere kaydırıldığını gördük” diye konuştu.

 

“HALK CHP’YE DENETİM GÖREVİ VERDİ”

31 Mart 2019 yılında halkın CHP’ye denetim görevi verdiğini ifade eden

Ali Mutlu şunları dedi: “Biz sizi belediyeyi yönetmek için değil belediyeyi denetlemek için görev veriyoruz. Bu göreviniz belediyenin, halkın kaynaklarını korumak, İskenderunlunun hak ve menfaatlerini korumak şeklinde bize görev verdi. Bizde laikiyle görevi yerine getirmeye çalıştık. Yanlış meclis kararlarını gün geldi mahkemelere taşıdık, bakanlıklara taşıdık”  

 

“BİR ÇİVİ ÇAKILMADI!”

AK Parti döneminde sekiz yıldır İskenderun’a ‘bir çivi dahi çakılmadı’ dersek yerinde olduğunu savunan CHP’li Ali Mutlu “Bir önceki yönetimin yaptığı kaldırımları, sonraki gelen anlayış o kaldırımları söküp yeniden ihale ederek İskenderun halkının kaynaklarını çarçur ediyorlar. İskenderun’a gelen belediye başkanımız asfalt ve kaldırım dışında herhangi bir çalışmasını göremedik. Seyfi Dingil Başkanlığı döneminde ‘1 milyon 300 bin liraya mal olan asfalt üretim tesisimiz günde 120 ton asfalt üretecek tesisi kurduk’ dediler, çürümeye derk edildi. CHP meclis grubu olarak gittik yerinde inceledik. Mecliste gündeme getirdik neden üretim yapılmayıp asfaltın dışarıdan satın alındığını sorguladık...” şeklinde konuştu.

“SATILAN GAYRİMENKİLLER İLE

BORÇLARIN FAİZİ Mİ ÖDENDİ?”

İskenderun’un 82 yıllık bir belediye olduğunu, yıllar boyunca belediye başkanlarının onlarca gayrimenkul kazandırdığını hatırlatan Ali Mutlu şöyle konuştu: “Belediyemiz gerçekten zengin gayrimenkulleri, tesisleri olan belediyeydi. Bugüne kadar elde edinilmiş olan gayrimenkullerimiz teker teker elden çıkartılıyor. Birilerine peşkeş çekiliyor, işin doğrusunu söylemek gerekirse ‘şehir plajı yapacağım’ dediği arsayı tuttu sattı. İskenderun belediyesinin üzerinden çıkan gayrimenkullerin satışını yaptın karşılığında borç ödendiğini söylüyorsun, ödediğiniz borçların ne kadarı faiz ne kadarı anaparadır…”

 

ÜÇ YILDIR UYGULANAN PROJE YOK

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’nın 6 Mart 2019 yılında yaptığı toplantıda ‘namusumdur’ dediği projelerini açıkladığını ancak bu projelerden hayata geçen var mı? diye soran CHP’li Ali Mutlu şunları söyledi:

“Eski stat alanı kent projesi, İskenderun şehir plajı bu dediği yer 6 dönümlük bir arsaydı onu da sattı. Şehir kütüphanesi ve kıyı şeridi tasarım projesi dedi. var mı böyle bir proje gördünüz mü? Feyezan kanalı kentsel tasarım projesi, İskenderun sosyal yaşam merkezi; nerede nasıl sosyal yaşam merkezi kurulmuş. İskenderun seyir noktaları, çocuk köyü, su kayağı merkezi, nereye kuruldu bilmiyoruz, bizde arıyoruz bulamıyoruz. Gençlik ve spor merkezi hayali o da evrak üzerinde… Yaşlılar için sosyal hayat merkezi, bırak yaşlılar için sosyal hayat merkezi kurmayı sahildeki tesislerimizde hizmet yok! doğan gazinosu kapalı. Sahil sadece Suriyeli vatandaşların nargile içtiği piknik yaptığı alanlar haline gelmiş durumda. Hiç bir proje gerçekleşmedi, bundan sonrada gerçekleşeceğini sanmıyorum. İskenderun halkı bir sonraki dönemde belediyeyi belediyeden anlayan, sosyal belediyecilik örneklerini veren belediyelerimize bakarak ona göre değerlendirecek...”

Editör: TE Bilisim