Müdürlüğünü Hasan Duman Yurtseven’in yaptığı ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce özel eğitime tabi tutulan görme engelliler için açılan gitar ve şarkı söyleme kursuna katılan kursiyerler gitar çalıp şarkılar söyledi. Kursiyerleri ziyaret ederek sohbet eden Kaymakam Ercan Kayabaşı,  bağlama çaldı, şarkıları ile eşlik eden kursiyerler hoşça vakit geçirdi ve mutlu oldu.  

Müziğe olan tutkusu ile becerisini daha da ileriye taşımaya kararlı olduğunu söyleyen Görme engelli Nisa Berkgöz, “Müziğe ve gitar çalmaya merakım vardı. Halk Eğitim Merkezi’nde kurs açıldığını duydum. Çok mutlu oldum. Aldığım kursla gitar çalmaya başladım. Şarkı söylemeyi de sevdiğim için farklı enstrümanlarda çalmayı istiyorum. Bende hem gitar çalmayı ve hem de şarkı söylemeyi çok istedim. Şimdi güzel bir yol kat ediyorum. İnşallah daha iyi olur” dedi.

Görme engelli Halil İbrahim Uslu ise, hayatına bir şeyler kat etmek için kursa devam ettiğini belirterek “Kursa devam ediyor ve kendimi geliştiriyorum, güzel çalıp söylüyorum. Ben müziği çok sevdiğim için ilgilenmeye devam ediyorum. Gittiğim okullarda eğitim almıştım ama burada da devam ediyorum, açıkçası ben müziği çok seviyorum” diye konuştu.

HEM’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında görme engelli kursiyerlerle sohbet eden kaymakam Ercan Kayabaşı, kendisinin de bir müzik sever ve müzik icraatçısı olduğunu söyledi. Özel eğitime tabi tutulan görme engelli kursiyerlerle gelecek günlerde Hatay’da bir konser verme niyetinde olduğunu anlatan Kaymakam Kayabaşı, “Kumlu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan müzik kursunun iki açıdan çok önemli olduğunu belirtti. Kayabaşı, “Öncelikle bu yavrularımızın müzik becerilerini ortaya çıkarmak, geliştirmek ve ileride hayatlarını etkileyebilecek düzeyde bir kaliteye yükseltmektir. İkinci bir amacı da evrensel olan müzik dilinin bu yavrularımıza öğretilerek toplumdaki dezavantajlı grupların dezavantajlarını ortadan kaldırmak adına, yine bu yavrularımızın topluma entegre edilmesi ve sosyal becerilerini arttırarak toplumda eşit düzeyde birey olmasını sağlamak amacıyla açtığımız bir kurstur” dedi.

Kursta birbirinden yetenekli kursiyerlerin olduğunu ifade eden Kayabaşı şunları söyledi; “Bu bizi daha da cesaretlendirdi. Buradan şunun sözünü vermiş olalım yavrularımızla birlikte, bende bir müzik sever, müzik icraatçısı olarak bunun sözünü veriyorum. Buradan iyi bir koro kurarak inşallah Hatay’da yavrularımızla bir konser verme niyetindeyim. Kursun açılmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Ama burada asıl bir teşekkürü hak eden varsa oda yavrularımızın kıymetli, cefakar ve fedakar aileleridir. O ailelerimizin bu gayreti olmasa, özverisi olmasa bizler bu kursları açmaya bizler cesaret edemezdik. Ben o yüzden öncelikle yavrularımızı tebrik ediyorum ve yavrularımızın bugüne gelmesinde çok büyük emeği olan ailelerini ve bu süreçte onları cesaretlendiren kıymetli ailelerine de teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim