Avukat Hakan Mazman'ın 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaptığı sosyal medya paylaşımları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret iddiasıyla açılan davanın İskenderun 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşması yapıldı. 2016´da yaptığı sosyal medya paylaşımları cumhurbaşkanına hakaret suçu oluşturduğu iddiasıyla yargılanan Hatay Barosu avukatlarından Hakan Mazman, mahkeme heyetince 1 yıl 2 ay hapisle cezalandırıldı.

 

Duruşma sonrası açıklama yapan Av. Hakan Mazman Cumhurbaşkanına hakaret nedeniyle yargılandığı dosyada bugün itibariyle sonuçlandığını belirterek “Maalesef ki Türkiye’nin kanayan yarası olan cumhurbaşkanına hakaret suçları nedeniyle açılan bütün dosyalardan beklediğimiz sonuç çıktı” dedi.

 

Mahkemenin bir yıl 2 ay hapis cezası verdiğini ifade eden Av. Mazman “Ertelenmesine yönelik bir karar verdi ama biz bunun açıklanmasını geri bırakılmasını talebinde bulunmadık ki, bunu üst mahkemelere istinaf ve Yargıtay aşamasında görülmesini talep ediyoruz. Son günlerde çok gündeme gelen bir yargılama, İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye’yi bu konuda tazminat dahil olmak üzere yargılamış, tazminatı hükmetmiştir. Ben bu dosyanın da şahsımla ilgili olmadığını mahkemede de beyan ettim. Şahsımla ilgili olduğunu da gerçekten de düşünmüyorum. Hakikaten bizce de ilginç bir durum. Yargılanan sadece biz değiliz, Türk hukuk, düşünce sistemi, demokrasisi, adaleti yargılanmıştır. Bana göre bunlar ceza almıştır. Benim ceza almam çok bir şey değiştirmeyecek. Bunun en nihayetinde üst mahkemelerden bozulacağını kesinlikle inancım var” şeklinde konuştu.

Gönül Sofrasıyla Meydanlarda buluşuyor… Gönül Sofrasıyla Meydanlarda buluşuyor…

Mazman’ın Avukatı ile hukukçu arkadaşları da şunları söyledi: “Mahkemeler bizi yanıltmadı, çok da umudumuz yok mahkemelerden… Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de fazla güvenmiyoruz. Bu konuda çok ikiyüzlü tavırlar alıyor. Çünkü giden bütün davaları usulden reddedip, iç hukuk yollarını tüketin diyorlar, iç hukuk yollarının da tüketilmediğini de gayet iyi biliyoruz. Burada biz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini de yüceltmek derdinde de değiliz. Verilen karar Türk Hukuk sisteminin gelmiş olduğu aşamayı göstermektedir. Biz meslektaşımızın sonuna kadar arkasındayız. Hatay Barosu olarak da konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”   

   

 

Editör: TE Bilisim