CHP İskenderun İlçe Başkanı ve Meclis Grup Başkanı Yusuf Mansuroğlu’nun önderliğinde gerçekleştirilen Belediye Meclisinde Grup Başkan Vekili Murat Kayış ile meclis üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Belediye Meclis Üyesi Ali Mutlu, Belediye yönetimine yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

Pazaryeri'nde ilk kadın meclis üyesi mazbatasını aldı Pazaryeri'nde ilk kadın meclis üyesi mazbatasını aldı

 

Belediye Başkanının şehri değil kendini düşündüğünü iddia eden CHP’li Mutlu; “80 küsur yıllık belediyemizin gayrimenkullerini teker teker elimizden çıkartmaya başladılar. Türgev'in elinden aldığımız Sakarya’daki yeri, Kızlar Manastırı’nı ve daha birçok yeri elden çıkardılar, tapu bizden çıktı. Biz asla sermaye düşmanı değiliz, yatırım yapan iş insanının her zaman yanında oluruz ama bu eşit, adil olacak, herkese eşit sunulacak. Sen 80 dönümlük denizi doldururken, bunu belediye meclisi'nden hızlı bir şekilde gündemden geçirip büyükşehir belediye meclisine havale ediyorsun, orada yatırım yapan diğer yatırımcılarımızın seninle rekabet edebilmeleri için onların da seninle eşit yarışmaları gerekiyor. 80 dönümlük denizi dolduruyor, kendine bir liman yapıyor, diğer iş insanları, sermaye sahiplerinin talepleri gündeme gelmiyor. Fabrika yatırımı yapmak isteyen vatandaşların talebi dikkate alınmıyor. Bu koşullarda yarış olmaz” diye konuştu.

 

İş insanlarının yatırım yapmasına, İskenderun’u güzelleştirmelerine sonuna kadar evet dediklerini ifade eden CHP’li Ali Mutlu “Her zaman demeye devam edeceğiz. Eşit koşullardaki yarış her zaman adildir. Ancak eşitlik ortadan kaldırılmış sadece bir aileye çalışılıyor. Bu da yetmiyor, 130 dönümlük orman vasfını yitirmiş bir alanı da istiyor. Yaktılar ormanlarımızı, kestiler ağaçlarımızı, orman vasfını yitirdi. Sen kötü niyetli olursan bu alanı alırsın birilerine peşkeş çekersin, iyi niyetli olsan yeniden ağaçlandırırsın. Yıllardır konuşulan bir Ahmet Tor kışlası var. Birilerinin Ahmet Tor Kışlası’nda gözü var, herkes kim olduğunu biliyor. Ahmet Tor Kışlası’nı lojistik alan yapacaklar birine peşkeş çekecekler, bunu da getirdiler büyükşehirde bekliyor” şeklinde konuştu.

 

Bisiklet yolu projesi ile ilgili de düşüncelerini de paylaşan Mutlu şunları söyledi: “12 milyona mal olacak bir proje. Bunun büyük kısmı hibe. Böyle bir proje hepimizi heyecanlandırır ama mevcut yollarımızı ikiye bölüp yarısına kazık çakarak bisiklet yolu olmaz. Bu esnafı mağdur etmektir, bu iş bilmezliktir.

Biz projeye destek verirken sahilden emniyet müdürlüğüne doğru, oradan gara ve oradan da Modern Evler, Sakarya mahallesine doğru gidecekti. Şehrin içerisinden, şehri bölerek gidecek bir proje bize sunulmadı. Ankara’da değiştirildi. Bir Diyarbakır firmasına toplamda 12 milyona verilmiş bir projedir”

Editör: TE Bilisim