Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de

DEVA Partisi İskenderun ilçe Başkanlığında ilçe başkanlığı görev değişikliği törenine katılan Parti Genel Başkan yardımcısı Sadullah Ergin hükümetin ekonomik politikası başta olmak üzere yaşanan sıkıntıları değerlendirdi.

Ergin, Türkiye önünü göremeyen üç yıllık hedeflerini iki ayda kaybeden ve bu şekilde mantık dışı akıl dışı rasyonelden kopuk adına politika diyemeyeceğimiz bir tarz içerisinde yürüdüğü için maalesef hiçbir hedefin tutulmadığını görüyoruz diyerek,” Güven telkin ettirmeyen böylesi bir ortamda piyasalar rüzgarın önünde yaprak gibi Maalesef sarsılıp duruyor. Ruble açısındaki yohan açısından Japon yeni arasında uçurumlar oluşmuyor. Bir fark yok TL eriyor. Yurt içindeki insanlar için bizler için hayat pahalanıyor. Yurt dışında olanlar için Türkiye ucuzluk cennetine dönüşüyor ”dedi.

AK PARTİ’NİN İLK YILLARINDA YILDIZI PARLAKTI

AK Parti'nin ilk 10-12 yılları hakikaten Türkiye'de altyapı üst Yapı inşaatı Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik yolunda ve forumlar yaptığı açılımlar yaptığı dönemler olduğunu söyleyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ergin Şöyle devam etti:

“Avrupa Birliği’nde Fasılları nasıl açıldığı kapandığı bu dönemler yaşanırken Türkiye'deki gelir 3000 dolarlardan 12.600 dolarlara çıktı. İhracat yükseldi. Türkiye'ye top yekûn kalkınmaya başladı. Türkiye'deki bölünmüş. Yollar oto Yollar barajlar Havayolları havaalanları Kaymakamlık Valilik binaları Adliye sarayları hastaneler sağlık tesisleri aklınıza gelecek mahalli müşterek müşterek ihtiyaçların hayırlı güzel yatırımları oldu. Türkiye'ye hakikaten bulunduğu bölgede Yıldız ülke noktasına geldi 2013-2014 yıllarından itibaren Artık ustalık dönemi denilen dönem gelmişti. Maalesef bir geriye gidiş süreci başladı.”

Ergin, Türkiye 12.600 dolar milli geliri görmüş bir ülke iken bugün 8500 dolarlara geldi. Kişi başı 4 bin dolar geriye gitmiş durumda bu sadece ekonomik alanda değil diyerek,”  Bu ülkede kurumlara Güven kalmadı. Bu ülkede Adalete Güven kalmadı. Bu ülkede mülkiyet emniyetine Güven kalmadı ve yabancı yerli yatırımcılar artık yatırım yapmak yerine kendi kendini daha güvende hissettikleri Avrupa Birliği konsepti içerisindeki başka ülkelere yurtdışındaki Güven Telkin eden ülkelere yatırım yapmaya başladılar maalesef. İstatistik Enstitüsü makyajlı rakamlarıyla da olsa resmi rakamlarla konuşmak istiyorum. Aslında devlet istatistik en üst rakamları ayarla menüsüne dönüşmüş olanı değil kendi olması gerekenleri kendileri açısından Yazıp çizen bir kuruma gelmiş. Güven Telkin etmeyen bir noktada ”dedi.

YOKSUL SAYISI ARTTI FAİZ ÖDEMESİ ÇOK YÜKSEK

Ergin, Türkiye'nin 2000 yılı ile 2020 yılı sonuna kadar 2020-2021 Haziran ne kadar borç stokunu gösteren tabloya baktığınız zaman uzunca yıllar çok küçük artışlarla gelen borcumuz 2015'ten sonra geometrik olarak yükselmeye başladı diyerek şunları söyledi:

“ Yoksul sayısı 2014-15 yıllarında dip yapmış durumdaydı şu anda yoksulların tekrar oranı yükselmeye başladı. Türkiye'nin ödediği yıllık faiz miktarları yüksek. Bu sene 180 milyar TL ödemişiz. Ali Babacan lı yıllarda 52 milyar ödenen yıllık faiz tutarı bu sene itibarı ile 180 milyar TL olarak ödenmiştir. Eylül ayında Sayın Cumhur Başkanlığı imzasıyla 3 yıllık Orta vadeli plan açıklandı. Hükümetin Önümüzdeki 3 yıl öngördüğü faiz ödeme tutarı eğer hedeflerini tutulabilirlerse seneye 240 milyar TL , bir sonraki sene de 291 milyar TL faiz ödeyecek bu ülke.

Bir senede Türkiye'deki bütün Çiftçilere besicilere Ankara'dan yapılan yardım tutarı 23 veya 23,5 milyar TL arasındadır. Hani yüksek faize mücadele ediyoruz. Diyen iktidarın ödemiş olduğu faiz miktarı nerelere varıyor? Ali Babacan lı yıllarda faizi miktarı aynı seviyede kalıyor.”

BAŞKANLIK SİSTEMİ FÜZE GİBİ AŞAĞI İNDİRDİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin ,Başkanlık hükümet sistemi geldikten sonra ekonominin füze gibi aşağı indiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı:

“ Merkez Bankası stokları erimiş eksi 55 milyar 130 milyar dolardan inmiş 3 yıllık Orta vadeli planda 2022 yılsonunda Dolar 9,3 lira olacak 2023'ün sonunda. 9,8 dir olacak 2020 4'ün sonunda 10,3 dur olacak Aralık 2021 değil ve Aralık'ın başında iseniz bugün 13.80 dolar. “

 

Editör: TE Bilisim