Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yüzyılın felaketi, birçok acıyı, kayıpları yaşatırken, birlik, beraberlik, dayanışma ve güzellikler yapmak isteyenlere de çok önemli bir fırsat sundu.

Hatay’da evlerini yitirdikleri ve hasarlı oldukları için çadır kentlerde yaşamlarına devam etmek zorunda kalan depremzedeler, yiyecek, içecek ve barınma ihtiyaçlarının yanı sıra, geleceğin teminatı olan çocukların da eğitimde geri kalmamaları için gönüllü eğitimciler harekete geçiyor.    

Samandağ’da bir grup gönüllü eğitimci, kademeli eğitimin başladığı il genelinde, okulların açılması ve ders başı yapılmasına karşın, öğrencilerin müfredatta geri kaldıkları yerleri telafi edebilmek amacıyla çadırda telafi dersi vermeye başladı.

Psikolojik danışman Yusuf Görgülü ile gönüllü eğitimcilerin birlikte bir araya gelerek neler yapabileceklerini konuşmalarıyla başlayan hareketle öğrencilere okulun dışında da bulabildikleri ufak bir çadırda ek ders eğitimi imkanı sunuldu.

Sınava bu sene girecek olan öğrencilere gerekli özveriyi göstermek için gönüllü eğitimci arkadaşların çadırda eğitimlere başladıklarını ifade eden Psikolojik danışman Yusuf Görgülü, “Bizler de 4,5,6,7. Sınıflara gönüllü eğitim verme kararı aldık. Çünkü bu öğrenciler pandemiyi de yaşadılar, depremi de yaşadılar müfredatta çok geride olduğunu düşünüyoruz. Eğitim öğretim onlar için kesintilere uğradı. Bizler de bir nebze olsun onların eksiklerini kapatmak, onlara ve velilere destek olmak istiyoruz” dedi.

Sos Yarışmasında Türkiye’yi temsil ettiler Sos Yarışmasında Türkiye’yi temsil ettiler

Yusuf Görgündü, ancak kasıtlı imkânlarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını vurgulayarak “Bir örnek vermek gerekirse çadır bulmakta zorlanıyoruz. Her geçen gün ilgi artıyor, gelen öğrencileri çadır bulamadığımız için geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Velilerin yüzündeki ifadeyi görmek o kadar üzüntü verici ki… Sonuçta onlar da çocuklarının geleceğini düşünüyor. İnşallah bizler çadır adedini veya kapasitesini genişlettikçe, imkanlarımız iyileştikçe onların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

3fbcdcf7-98ec-4590-958c-33fe78ccc2b0

e09683ae-2ace-4489-aa3f-503085ddd2f84bc9e2b0-074f-4e6c-bd48-78a246a1aa17

Editör: Halit Sapmaz