Adil Coşkuner/Erzin
İşçilerin, sel felaketi sonrası viraneye dönen Ilıcalar/İçmeler bölgesinde, inşaat hâlindeki bir binaya yerleştirildiği ortaya çıktı. Yaklaşık bir aydır çalışan İranlı tarım işçiler, kötü yaşam koşullarının yanı sıra ücretlerini de alamadıklarını ifade etti.
İşçilerden Mesut, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Bir aydır buradayız, her şeye katlandık. Günde bir kere yemek yedik. Duşumuz yoktu, derede yıkandık. Tuvalet ihtiyacımızı nehir kenarında giderdik. Kaldığımız yerde su bile yok; bazen geliyor, bazen gelmiyor. Burası yıkık dökük, inşaat hâlinde, terk edilmiş bir bina. Tek öğün yemek aldık; biraz yumurta, sosis ve pirinç. Mahkûm gibi yaşadık. En büyük zorluk ise paramızın verilmemesi. Verilen vaatlerin hiçbiri olmadı. 12–13 saat çalıştık, sabah 04.00’ten akşam 18.00’e kadar… Karşılığında sadece 35 TL verildi. Bizi buraya getirenler kayıp, nerede oldukları bilinmiyor. Jandarma gelip burada kalamayacağımızı söyledi...”
“GIDALARI BİTTİ, ÇALIŞAMAZ HÂLE GELDİLER”
Erzin Tarım İşçileri Derneği Başkanı Eyüp Tat, kendilerine ulaşan İranlı işçilerin tamamen sahipsiz bırakıldığını belirterek “70 İranlı tarım işçisi sel sonrası atıl kalan Ilıcalar bölgesinde, yaşanması mümkün olmayan inşaat hâlindeki bir yere yerleştirilmiş” dedi.
İranlı işçiler adına Türkçe bilen Mesut adlı işçinin derneğe ulaşarak ‘Üç gündür çalışamadıklarını, gıdalarının da bittiğini ilettiğini aktaran Başkan Eyüp Tat “Burası zaten felaket sonrası terk edilmiş bir bölge. İşçiler buraya getirildikten sonra tüm vaatler boşa çıkmış; ne gıda ne barınma hiçbir söz tutulmamış. Açıkça dolandırılmışlar. Göçmen kaçakçılığı şüphesi bile var. Kendilerini buraya getirenler ortada yok. Biz dernek olarak elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.
İranlı işçilerin yaşadığı mağduriyetin çözümü için adliyeye giderek şikâyette bulunacakları bildirildi.








