50 BİN TL ÜZERİ BORCU OLANLARA
TEMİNATLA 24 AY TAKSİT
Başkan Çöloğlu açıklamasında, özellikle 50 bin TL’nin üzerinde borcu olan esnafların, teminat karşılığında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurarak 24 ay faizsiz taksitlendirme yapabileceğini ifade ederek “Esnaflarımız bu imkândan faydalanmak için 31 Mayıs’a kadar SGK’ya başvurmalı. Hem Bağ-Kur hem de sigorta borçlarını yapılandırma şansları var. Ödeme imkânı olanların bu fırsatı kaçırmaması kendi yararlarına olacaktır” dedi.
KÜÇÜK ESNAF İÇİN
SÜRE UZAYABİLİR
Çöloğlu, 2022 yılı bilanço tutarı 2,5 milyon TL’nin altında olan küçük esnaflar için taksitlendirme süresinin yılsonuna kadar uzatılabileceğini, ancak, henüz kesin bir kararın olmadığını vurgulayarak “Bu konuda Mali Müşavirler Odası, Ticaret Odası ve diğer meslek odalarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Sürenin uzatılması için girişimlerde bulunuyoruz. Umuyoruz ki bu süreç esnafımız için daha da rahatlatıcı şekilde sonuçlanır” diye konuştu.
“ESNAFIMIZ RAHAT
BİR NEFES ALMALI”
Esnafın bu zorlu süreçte desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Çöloğlu, “Temennimiz, esnafımızın biraz olsun rahat bir nefes alabilmesi. Bu nedenle taksitlendirme süresi çok önemli. Her türlü gelişmeyi esnaflarımıza SMS yoluyla duyuruyoruz ve süreci yakından takip ediyoruz. Tüm esnafları 31 Mayıs tarihine kadar SGK’ya başvurmaya davet ediyorum. Bu süreçte borçlarını yapılandırmak isteyen esnaflarımız için bu tarih çok kritik. Kaçırılmaması gereken bir fırsat” şeklinde konuştu.