Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği, 2025 Dünya Mimarlık Günü ve Mimarlık Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle mimarlık mesleğinin farklı yönlerine ışık tuttu. 7-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikler, mimarlar, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla yoğun ilgi gördü.
Hafta, 7 Ekim’de düzenlenen geleneksel Mimarlar Balosu ile başladı. Yoğun katılımla gerçekleşen gecede, meslekte 50. yılını dolduran Mimar Filiz Mursaloğlu Kıvrak ve 25. yılını dolduran Mimar Gökhan Gökten’e mesleğe katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Meslektaşların bir araya geldiği bu özel gecede birlik ve dayanışma vurgusu ön plandaydı.
8 Ekim’de ise “Mimarlıkta VR (Sanal Gerçeklik)” konulu bir sunum gerçekleştirildi. CG Artist Mahir Boran tarafından yapılan sunumda, sanal gerçeklik teknolojilerinin mimari tasarım ve sunum süreçlerine getirdiği yenilikler katılımcılarla paylaşıldı.
Etkinlikler, 10 Ekim’de düzenlenen “Mimarın Kolektif Dirençli Yapı Tasarımındaki Rolü” başlıklı sunumla sona erdi. İskenderun Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mert Nezih Rifaioğlu tarafından yapılan sunuma, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Bozdoğan, akademisyenler, öğrenciler ve Oda üyeleri katıldı.
Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, etkinliklerin mesleki dayanışmayı güçlendirmek ve bilgi alışverişini artırmak amacıyla düzenlendiği belirtilerek, katkı sunan tüm katılımcılara teşekkür edildi.










