Güney Amerika’dan büyükbaş hayvan ithalatıyla yaklaşık 7 yıldır dev gemilerle İskenderun Limanı’na getirilen Angusların, kamyonlara yüklenmesi veya sevkiyatı sırasında zaman zaman kaçışları kamuoyunda yankı uyandırmaya devam ediyor.

Bugün de sevkiyat sırasında kamyonlardan kaçan bir Angus, çevrede tedirginlik yaratarak battı-çıktının servis yolundan Ulucami Caddesi dönerli kavşağına kadar ulaştı. Kentin en işlek ve merkezi noktasına gelen hayvan, ürkek ve zaman zaman saldırgan tavırlarıyla vatandaşlara heyecan dolu anlar yaşattı.

Trafik polisleri, zabıta ekipleri ve yayalar, yoğun araç trafiği içinde yönü belirsiz şekilde ilerleyen Angus’u dikkatle izlerken, hayvanın bir anda hızlanarak döner kavşakta ilerlemesi paniğe neden oldu. Bir zabıta memurunun yanından hızla geçen Angus’un hareketleri, bölgedekilerin yüreklerini ağızlarına getirdi.

Yetkililer, Angus’un kontrollü şekilde yakalanması için çalışma başlatırken, olay kentte geniş yankı uyandırdı.

İskenderun Limanı’ndan bugün de sevkiyat sırasında kamyonlardan kaçan bir Angus, çevrede tedirginlik yaratarak şehir merkezine kadar indi. Battı-çıktının servis yolundan Ulucami Caddesi dönerli kavşakta bir süre trafiği altüst eden Angus, insanların meraklı ve tedirğin bakışları arasında aynı yönde ilerleyişini sürdürdü.  

Yoğun araç trafiği içinde yönü belirsiz şekilde ilerleyen Angus’u Pac meydanını da geçti. Bu arada uzman ekiplerin peşine düştüğü büyükbaş hayvan, yerel bir marketin çevresinde sıkıştırıldı. Tüfekle birkaç bayıltıcı iğne isabet ettirilen Angus, plastik sebze kasalarını dağıtarak olduğu yere yığılınca, ekip tarafından kontrollü şekilde yakalandıktan sonra Limana teslim edildi.