Reyhanlı’da gece saatlerinde yaklaşık 1,5 saat süren sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışın ardından özellikle Alakuzu, Oğulpınar ve Fevzipaşa mahallelerinde taşkınlar meydana geldi. Dağlardan gelen çamurlu sular bazı ev ve ahırlara dolarken, tarım arazileri de sular altında kaldı.
BAHÇE DUVARI YIKILDI,
ARAÇLAR MAHSUR KALDI
Taşkın nedeniyle bazı bölgelerde ağaçlar devrildi, bir evin bahçe duvarı ise suyun etkisiyle yıkıldı. Duvarın yıkıldığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Yağışın ardından yollarda mahsur kalan araçlar, vatandaşların traktörlerle yaptığı müdahale sonucu kurtarıldı. Yağışın etkisini kaybetmesiyle birlikte belediye ekipleri, biriken suların tahliyesi ve taşkınların etkilerinin giderilmesi için çalışma başlattı.
MUHTARDAN ALTYAPI ÇAĞRISI
Alakuzu Mahalle Muhtarı Sabahattin Cünedioğlu, taşkınlar nedeniyle mahalledeki tarım arazilerinin de zarar gördüğünü belirterek altyapı sorununa dikkat çekti. Cünedioğlu, benzer olayların tekrar yaşanmaması için mahalledeki altyapının iyileştirilmesini istedi.
Bölgede özellikle dağlardan gelen suların neden olduğu taşkınların önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.











