Merkez Kampüs Turuncu Salon’da gerçekleşen törene İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duruel ev sahipliği yaptı. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Yapıcı, Prof. Dr. Erdoğan Kanca ve Prof. Dr. Nazif Çalış, fakülte dekanları, Genel Sekreter Yılmaz Balaman, akademik-idari personel, akademik yükselme sürecini başarıyla tamamlayan öğretim elemanları ve aileleri katıldı.

İSTE  Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duruel, akademik yükselmelerin yalnızca bireysel bir başarı değil, aynı zamanda üniversitenin ve ülkenin bilimsel birikimine yapılan değerli katkılar olduğunu belirterek,” Bugün burada her birinizin emeğinin, bilgisinin ve sarsılmaz azminin karşılığını bulduğu, akademik hayatınızda yeni bir sayfa açtığınız, gurur dolu bir anın şahidi olarak toplanmış bulunuyoruz.

Aralık 2024’ten itibaren geçen süreçte 66 akademik personelin ataması yapıldı. Üniversitemizin mevcut akademik kadrosu 367 kişiye ulaştı. Ayrıca, 14 Mart 2025’te yürürlüğe giren ve %250 oranında artırılan deprem bölgelerine yönelik geliştirme ödeneğinin, akademik motivasyon açısından büyük bir katkı sunduğunu belirtmek isterim. Üniversiteler yalnızca bilim üretim merkezi değil, aynı zamanda milli ve manevi değerlerin taşıyıcısıdır. Bilimsel yetkinliğin yanı sıra vicdanlı, adaletli ve ahlaklı bireyler yetiştirmenin de temel önceliğimiz olduğunun altını çizmek istiyorum. “

Engelli Öğrenciler Gönüllerince Eğlendi
Engelli Öğrenciler Gönüllerince Eğlendi
İçeriği Görüntüle

Rektör Duruel konuşmasının ardından akademik unvanlarını alan öğretim üyelerine cübbeleri giydirildi. Prof. Dr. Doç. Dr. ve Dr. Öğr. Üyesi unvanına yükselen akademisyenler sahneye davet edilerek tek tek onurlandırıldı.

PROFESÖRLÜĞE YÜKSELENLER

Prof. Dr Abdullah Özkan, Prof. Dr. Ali Günen , Prof. Dr. Aydın Demirci, Prof. Dr. Erdoğan Kanca, Prof. Dr. Gökhan Nur, Prof. Dr. Hülya Şereflişan, Prof. Dr. Nebil Yücel, Prof. Dr. Volkan Aylıkçı, Prof. Dr. Yunus Açcı

Iste Cübbe Töreni (3)Iste Cübbe Töreni (4)Iste Cübbe Töreni (1)