Ruh sağlığı izinlerinde artış Ruh sağlığı izinlerinde artış

İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü tarafından Kırmızı Salon’da düzenlenen konferansa İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Müge Tellioğlu katıldı. Dünyada daha yaygın hale gelerek insanlık için ciddi bir tehdit unsuru haline gelen HIV ve AIDS konusuna İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Dr. Müge Tellioğlu katılımcıları bilgilendirdi.

İnteraktif ve keyifli gecen eğitimden sonra gençlerin sorularını da yanıtlayan Dr. Tellioğlu; HIV hayatın içinde, bilmek, korunmak, tedavi olmak ve bulaştırmamanın insanların elinde olduğunun altını çizdiği konferansta özellikle şüpheli durumlarda vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna müracaat ederek test yaptırılması önerdi.

HİV pozitif olmanın AIDS demek olmadığına dikkat çeken Dr. Tellioğlu, tedavide değişenler ve gelişenleri; HİV’in etkin dozda ve sürekli tedavi ile B=B (belirlenemeyen virus=bulaştırmayan kişi)’ye dönüştüğünü, bulaşma ve korunma yollarını, test yaptırmanın önemini, maruziyet sonrası yapılması gerekenleri öğrencilerle paylaştı.  

Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan Nur da Yaşanan gelişmelerin sağlık sektörünün dünya genelinde stratejik önemini göstermesi açısından çok iyi bir deneyimleme imkânı sunduğunu ve toplumdaki sağlık okuryazarlık oranının yükselmesinin özellikle bulaşıcı nitelikteki hastalıklarda koruyucu ve mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi ve uygulanması açısından oldukça önemli olduğunun ortaya konulduğunu gösterdiğine işaret etti.

Gençlerin bilinçlenmesi hususunda gösterdikleri çaba dolayısıyla etkinlikte emeği geçen hocalara ve İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğüne teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Her bireyin sağlık okuryazarlığına sahip olması ve bu konuda bilinçli hareket etmesi hem kişisel olarak hem de toplumsal olarak bir zorunluluktur” dedi.

Editör: Halit Sapmaz