Divanın Müfit Tenlioğlu Başkanlığında Bahar Turhan ile Aygül Canımoğlu’dan oluşan Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Koray Tanın pandemi döneminde herkesin olduğu gibi Mimarların da zor günler yaşadığını söyledi.
Koca bir dönemin ilk 4 ay en hızlı bir tempo ile çalışarak akabindeki aylarda ise dünyayı etkileyen pandemi sürecinde tüm dünyada olduğu gibi zor olan bir süreç başladığını belirten Tanın “Her birimiz tabiri yerindeyse çil yavrusu gibi her bir köşeye kaçmışız. Toplanma eyleminde bulunmak Mümkün olmamıştır. Akabindeki kalan beş altı ay içerisinde ise tekrardan tempoya girilmiş ve yarım kalan işler ve içmeye dövmeye başlanmıştır” dedi.
HER YIL MİMAR İŞSİZLERİN SAYISI ARTIYOR
Mimarlar Odası mesleki dayanış ve sorunların yansıtabileceği bir yer olduğunu vurgulayan Tanın şunları söyledi: “Acil ihtiyaçları karşılamak kolaylaştırmak Mimarlar odasına gerçekleşmektedir. Birbirleriyle ilişkileri geliştirip mesleki disiplini korumak bu çatı altında gerçekleşmektedir. Mimarlar Odası bir güçtür. Ülke genelinde mimarlık konusunda gerekse mimarlar odasında köklü değişimler meydana geldi. Bu değişimler hem ülkemizden hem mimarlığımızı olumsuz yönde etkiledi. Çığ gibi büyüyen bina üretimine karşın, her geçen gün daralan meslek alanımız bulunmaktadır. Yakın zamana kadar 20’yi geçmeyen mimarlık fakülteleri bugün 150’yi aşmıştır. Her yıl 4 bin civarında mezun olan ve yeni işsizlerin üzerine eklenen mimarlarımız var. Açlık sınırında binlerce mimar arkadaşımız, taşeron işçi kadrolarına kamu kurumlarında ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören kamu personeli meslektaşlarımızın sayıları her geçen gün artıyor.”
FİKİRLERİMİZ NE KADAR ZARAR VEREBİLİR Kİ
Mimarlar Odasının yaşadığı yerde çevresindeki ilçelerde yapılacak çalışmalar üzerinde fikir beyan etmesinin uygun bir davranış olacağını ifade eden Koray Tanın “İskenderun belediyesinden istenilen randevu gecikmeli geldi. Başından beri yerel yönetimler belediyemizin yanına gidip randevu istedik. 45 gün 50 gün belki yoğunluktan da kaynaklanabilir. Bu katılımlarda amacımız belediyemiz adına İskenderun adına neler yapılabilir. Her işte her noktada davet edildiğimiz takdirde Bizim de katılımcı olabileceğimiz fikirlerimizi sunmak aktarmak istedik. Ancak bir tane İskenderun bir tane Dörtyol, Erzin Antakya var. Ne var Yani yaşadığımız şehirler hakkında bir fikirlerimizi söylemek ne kadar tehlikeli olabilir?” diye konuştu.
Mimarlar Odası Hatay Şube Başkanı Mustafa Özçelik de genel kurulda söz alarak, pandemi nedeniyle temsilciliklerin yeterli hizmet veremediğini bir araya gelemediklerini belirterek, ”Umarım ki bu süreçten sonra rahatlama ile beraber normalleşiriz. Ortaya koyacağımız çalışacağımız yapacağımız çok şeyler var” dedi.









