Hatay’ın zengin gastronomi mirasını ve 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan kültürel dönüşümü konu alan “Kırık Tabaklar: Bir Umudun Hikayesi” belgeseli, uluslararası alanda önemli bir başarı elde etti. Şef Şemse Gökalp’in aynı adlı kitabından uyarlanan belgesel, 210 ülkenin temsil edildiği Gourmand World Cookbook Awards kapsamında A06-Special Awards kategorisinde finalist oldu.
6 Şubat depremlerinin ardından Komorebi Çocuk Publishing tarafından yayımlanan “Kırık Tabaklar” kitabı, Hatay mutfağını yalnızca yemekleriyle değil; geçmişten bugüne taşınan anıları, kültürel değerleri ve yeniden ayağa kalkma mücadelesiyle ele alıyor.
Kitaptan uyarlanan belgesel, Zeka Film tarafından TRT ve Tabii platformları için hazırlandı. Yapım, Hatay’ın gastronomi zenginliğini ve kentin kültürel hafızasını gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor.
Daha önce uluslararası haber ajanslarının da gündemine gelen eser, kitap olarak yakaladığı başarının ardından belgesel uyarlamasıyla da dünya çapında dikkat çekti.
Hatay’ın depremle yaşadığı acıyı, umudunu, mutfak kültürünü ve dayanışma ruhunu uluslararası platforma taşıyan “Kırık Tabaklar”, Gourmand Awards finalisti olarak kentin tanıtımına önemli katkı sundu.






