Meteorolojik uyarıya göre yağışların ilk saatlerden itibaren etkili olması bekleniyor. Hatay’da Erzin, Dörtyol, Payas, Arsuz, İskenderun ve Samandağ ilçelerinin kıyı kesimlerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli yağış öngörülüyor.
Osmaniye’nin ise Merkez, Toprakkale, Hasanbeyli, Düziçi, Bahçe ilçelerinin güney ve doğu kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.
ULAŞIMDA AKSAMALAR VE
SEL RİSKİNE DİKKAT
Hatay Valiliği, kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Uyarıda; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve kıyı kesimlerinde hortum riski bulunduğu belirtildi. Yağış anında kuvvetli rüzgârın da etkili olabileceği ifade edildi.
Meteorolojik uyarının 6 Ekim 2026 Salı günü saat 03.00 ile 15.00 arasında geçerli olacağı bildirildi. Yetkililer, özellikle yağışın etkili olduğu saatlerde sürücülerin ve vatandaşların sel ve su baskını riski bulunan bölgelerde dikkatli olmalarını istedi.





