Dün saat 19.00 sıralarında Hassa Amanos dağı kırsalı Gazeluşağı Hıralı Uzunluk Kaplan Dere havuz arasında meydana gelen orman yangınına Orman İşletme Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yönlendirildi. Yangın bölgesinin zor koşulları, ulaşımın olmayışı ve rüzgarın etkisiyle çam ormanlığındaki yangın geniş bir alana yayıldı. Havanın kararması ve rüzgar nedeniyle yangına hava araçlarıyla gece boyunca müdahale yapılamadı.

Çok sayıda Orman işletme ve HBB ekipleri, AFAD ekiplerinin sevk edildiği yangın bölgesine gece giden Hatay Valisi Rahmi Doğan, çalışmaları yerinde takip etti, Orman İşletme yetkililerinden yangının durumu hakkında bilgiler aldı. Kara ekiplerinin güçlükle müdahale etmeye çalıştığı orman yangını sabaha kadar geniş bir alana yayıldı.

 

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uçak ve helikopterlerle söndürme çalışmalarına havadan müdahale başlatıldı. İş makineleriyle yangın bölgesine ulaşım sağlanması için yollar açıldı, kara ekipleri arazözlerle daha etkin söndürme çalışmaları yaptı.

Geniş bir alana yayılan yangının söndürülmesi için ekipler yoğun bir çalışma sürdürüyor.    

Editör: TE Bilisim