Vatandaşların sağlıklı ulaşımını sağlamak amacıyla yapılan kent merkezindeki kaldırımların bazıları vatandaşın dikkat büyük zarar veriyor. İskenderun Yenişehir Mahallesi Kanatlı Caddesi üzerinde meydana gelen ve bir işyerinin güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde bozuk kaldırım nedeniyle ayağı takılan kadının düşüşü dikkat çekiyor.

Kaldırımın aynı noktasında her gün insanların takılıp, düştüğünü ifade eden çevredeki esnaflardan Mithat Murt, “Gerçekten her gün canımız yanıyor. İnsanlarımız burada yürüdüğü yerde düşüyorlar. Burayı yapan ustalara çok söyledik ama kimse bizi dinlemedi. Her gün yaşlı, çocuklar ve kadınlar burada düşüyor, perişan oluyorlar” dedi.

Kaldırımlarda engelliler için yapılan rampaların da çok kötü durumda olduğunu, tehlikeye davetiye çıkardığını vurgulayan Ayhan Yıldız da “Lütfen bu konuları çözsünler. Engelli olan insanlar bu kaldırımları kullanamıyor, kullansa bile maalesef bu engelli rampalarını kullanmaya kalksa tekerlekli sandalyesi devrilir. Belediyeden bu tür yerlerin düzeltilmesini rica ediyoruz” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim