Liman içerisinde yer alan iki kantardan birinin çalışmadığını ve bunun da sıranın yavaş ilerlemesine neden olduğunu ifade eden Kamyon Şoförü; “Limak çalışmıyor, personel çalışmıyor. Adamın gemisi gelmemiş, geliyor 3 gün 5 gün burada yolu kapatıyor, burada yatıyor, bir yetkili gelip de niye burada yatıyorsun demiyor. Ben Gaziantep'ten geliyorum, benim buraya girmem 2-3 saatimi alıyor. İçerisi aynı keza, iki tane kantar var biri kapalı biri çalışıyor. Her türlü gemi geliyor buraya bir kapıdan çalışıyor” diye konuştu.

 

Bir diğer kamyon şoförü ise; “Fabrikaların yüklemeleri, altyapı, ışıklar, fabrikaların doğru dürüst park alanı olmaması, bunların hepsi bize sıkıntı yaşatıyor. Yolun üstünde bekliyoruz, şoförlerin yemek sıkıntısı, ihtiyaçları, hiçbir şeyimiz yok. Ben Aksaray'dan geliyorum iki gündür buradayım” dedi.

 

İlk çeyrekte kredi borçlanmaları arttı İlk çeyrekte kredi borçlanmaları arttı

Uzun süre sıra bekledikleri ve ihtiyaçları konusunda da sıkıntı yaşadıklarını ifade eden bir kamyon şoförü de Adana’dan geldiklerini beş saattir burada sıralarının gelmesini beklemenin büyük bir sıkıntı olduğunu söyledi.

 

TIRLAR ÇEVRE VE GÜRÜLTÜ

KİRLİLİĞİ OLUŞTURUYORLAR

Yerinde incelemelerde bulunan ve konuyla ilgili açıklamalar yapan CHP Doğa Haklarından Sorumlu MYK Yardımcısı Nermin Yıldırım Kara da, uzun kuyruklar oluşturan kamyonların, çevre ve gürültü kirliliği oluşturduklarını vurguladı.  

 

Buna yetkililerin bir çözüm bulması gerektiğine de değinen Kara “Şu anda Profesör Muammer Aksoy Caddesi üzerindeyiz. Burada en önemli şey Limakport’a yük almak yük boşaltmak için gelen bu kamyonlar, bu bölgede hem çevre kirliliğine hem de gürültü kirliliğine sebep oluyor. Yakınımızda bir okul var. Okulun giriş ve çıkış saatlerinde çocuklar ve servis araçları için, bu kamyonlar ve tırların burada birikiyor olması, hem can hem mal güvenliği açısından tehdit oluşturuyor. Şoför arkadaşlar da çok sıkıntılı. Burada bazen iki gün boyunca veya saatlerce bekliyorlar. Bazen çimlerin üzerine oturup yemek yemek zorunda kalıyorlar. En önemli sıkıntı şöyle, burada bir boşaltma sahasının olması gerek ki bu insanlar yüklerini alıp hemen çıkabilsinler. Trafik akışında ciddi bir sıkıntı yaşanıyor bakın iki şerit yol almış. Buradaki fabrikalar 17.30-18.00 gibi mesaiden çıktıklarında önlerinde koca koca kamyonları, tırları görüyorlar, fabrikadan araçlar çıkamıyor, geri giremiyor, yine bu can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturuyor. Buraya belki bir alt geçit olabilir, belki bir üst geçit olabilir, bir boşaltma sahası olabilir. Yetkililerin bir an evvel bu soruna bir çözüm getirme noktasında ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. Çünkü biz yıllardır bu bölgede yaşayan ve çalışan insanlar olarak bunların sıkıntısını yaşıyoruz. Aynı zamanda çevre mahallelerde, Sakarya, Modern evler civarında, Orhantepe, Akçay gibi civardaki mahallelerde ciddi bir koku sorunu yaşıyor. Vinçlerin sıkıntısı, kamyonların egzoz dumanları ile alakalı çok ciddi belki limanda bir yetersizlik var, işgücü anlamında, ekipman anlamında yetersizlikleri var. Limanın da bu konuda daha hızlı ve sorunlara daha sağlıklı çözüm getirmesi gerekiyor diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim