Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir devlet okulunda da öğretmenlik yapan, aynı zamanda birkaç öğretmen bir araya gelerek merdiven altı tabir edilen bir yerde öğrencilere ders verilen yerde on iki yaşındaki bir kız öğrencinin taciz olayı yaşadığı, annesine anlatması üzerine olay gün yüzüne çıktı. Annenin şikâyetçi olması üzerine olayla ilgili fizik öğretmeni M.D polis tarafından gözaltına alındı.

 

İskenderun çarşı merkezinde bir apartman dairesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden izinsiz bir şekilde 6. Sınıf öğrencilerine Özel ders veren Fizik öğretmeni M.D 12 yaşındaki kız öğrencisine 3 aydır cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi.

 

Birkaç aydır tacizi yaşayan kız öğrencinin durumu önce arkadaşına daha sonra annesine anlatması üzerine öğretmen hakkında dava açtıklarını ifade eden Avukat Haydar Gökpınar “Mağdur müvekkilimize birkaç aydır öğretmeni tarafından uygulanan taciz sebebiyle, bunalıma girmiş, bu durumdan rahatsızlığını öğretmenine söylemesine rağmen öğretmeni taciz etmeye devam etmiş” dedi.

 

Yaşadığı son olaydan sonra ders sırasında ruhsal bunalıma giren öğrencinin durumu önce arkadaşına sonra annesine söylemesi ile kendilerine ulaşılması üzerine hukuki süreci başlattıklarını belirten Gökpınar “Şahıs şu an gözaltında ve mahkemeye sevk edildi. Son üç aydır aynı öğretmen tarafından tacize maruz kalan mağdur öğrencimiz savcılıkta verdiği ifadede yaşadıklarını ayrıntıları ile adli makamlara aktardı. Kızımız eve kapanmış durumda babası yurt dışında çalışıyor anne tek başına rehabite etmeye çalışıyor ve hukuki olarak sonuna kadar süreci takip edeceklerini söylüyorlar. Son düzenlemeler ile birlikte şahsın 16 yıl ceza alması söz konusu süreci takip ediyoruz” diye konuştu. 

 

Öte yandan İskenderun kaymakamlığı kaçak olarak eğitim yapılan bir etüt merkezinde kız çocuğuna tacizde bulunulduğu iddiasına ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımları sonrası, adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını duyurdu.

Sosyal medyadaki iddialara ilişkin, İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

 

Aynı zamanda bir devlet okulunda Devlet memuru olarak öğretmenlik yapan M.D emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği İskenderun adliyesine çıkartıldı. M.D adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim