Dörtyol’da yaşayan AKED (Amanos Keşif Derneği) üyesi, doğasever Nazım Sönmez yaklaşık bir hafta önce farklı zamanlarda Bağrıaçık yaylasında kaydettiği tilki görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı ve yoğun ilgi gördü. Amanos dağlarının zirvesinde bulunan Bağrıaçık yaylasında Nazım Sönmez ile arkadaşları yerleşim yerlerinin çok yakınına gelen ve muhtemelen aç olduğu düşünülen tilkiyi videoya kaydetti.

Belgesellerde ancak izlenebilen, insanlardan uzak ormanlarda yaşayan tilki ile karşılaşmasını şaşkınlıkla aktaran Nazım Sönmez, kısa sürede adeta iyi bir ikili olma yönünde yaklaşımları ve diyaloglarıyla dikkat çekti.

Tilki ile insan arasındaki yakınlaşmayı adeta belgeselleştiren Sönmez, bir sonraki gece gelmesi muhtemel olan tilki için yayladaki evlerinin yakınındaki parka yiyecek de bıraktığında ise bu kez sayı ikiye çıktı.

SOSYAL MEDYADA ÜNLENİYORUZ

Sönmez ile arkadaşlarına o kadar çok alışan tilkiler, evin yakınındaki masa sandalyelerin yanına hatta koltuğa oturacak katar gösterdiği yakınlıkları ve diyaloglarının geçtiği videolar ise yoğun ilgi görmeye başladı.

Sönmez, tilkilerle muhabbetinde “Artık o kadar çok yakınlaştık ki, her geçen gün sosyal medyada ünleniyoruz” dedi.     

 

 

Editör: TE Bilisim