SMA Hastası 21 aylık Yiğit Akkaya’nın anne ve babası yurtdışında yapılması gereken tedavi masraflarını karşılamak için düzenledikleri kampanyaya maddi akış durması, zamanın da azalması üzerine son çare Hatay halkının vicdanına yönelmekte buldu.

Yiğit bebeğin annesi Meltem, babası Bahadır Akkaya Arsuz bölgesinden başlayarak ellerinde kumbara ev ve iş yerlerini tek tek dolaşarak yurtdışı tedavi masrafları tutarını denkleştirmek için yardım toplamaya başladılar.

Baba Bahadır Akkaya açılan kampanyalarda şu ana kadar 122 bin dolar toplayabildiklerini belirterek “Sağlık Bakanlığına da gitmiştim, son çare benzinle intihar girişimi olmuştu! Şu an elimizde kumbarayla esnaflarımızı dolaşıyoruz. Kum tanesiyle ev yapmak gibi bir şey ama biz umudumuzu yitirmedik. Hatay halkına yalvarıyorum. Bizim son çaremiz bu kaldı, elimizde kumbara evleri, esnafı gezmek. 180 bin kişiye ulaşabilirsek, yüz liradan ben çocuğumu kurtarabilirim. Çok şükür olumsuz bir tepki almadık, onlardan Allah razı olsun” dedi.   

Oğlunun 21 aylık olduğunu, etkili tedavi için son üç aylarının kaldığını ifade eden Anne Meltem Akkaya da “Üç ay içerisinde bu paranın birikip, Amerika’da çocuğumun tedavi olmasını istiyorum. Etkili tedavi yapılması için iki yaşından önce olması gerekiyor. Bu sebeple biz acele ediyoruz. Evleri geziyoruz, esnafları geziyoruz. Hatay halkı çocuğuma sahip çıksın, Yiğit Akkaya sizlerin elinde. Yaşaması için biz birlikte olacağız. Birlikte olursak ben çocuğumun yaşayacağına inanıyorum” diye konuştu.     

Editör: TE Bilisim