İskenderun’da Denizciler Mustafa Kemal İlkokulu’na kazandırılan Şehit Ferhat Gedik Kütüphanesi, İstiklal Marşının kabulünün 100 yıldönümü kutlama etkinliklerinin ardından gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Törene Kaymakam İskender Yönden, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Şehit Astsubay Ferhat Gedik’in Annesi Hatice Gedik, askeri ve sivil erkan katıldı.

Kitap Otağı yayınevinin ‘Her ilçeye bir şehit kütüphanesi’ kurma düşüncesiyle ortaya çıkması üzerine, yayınevinin yazarlarından polis memuru Hüseyin İnce, ‘Makam-ı Şehadet’ adlı şiir kitabının ilk baskısının gelirinin büyük kısmını Kütüphaneye bağışlayarak kuruluş aşamasında ciddi bir destek de bulunulduğu kaydedildi.

Ayrıca kütüphanenin kurulum aşamasında özveri ile çalışıp emek harcayan, Eğitimci- Yazar Behiye Yılmaz, Ülkü Nazlı Uyanık, Aysel İnce ve kitap kampanyasına katılan pek çok eğitim gönüllüsünün katkılarıyla oluşturulan kütüphanenin tamamlanarak, okuyucuyla buluşmaya hazır hale getirildiği belirtildi.

39. Mekanize Piyade Tugayı Komutan yardımcısı Piyade Kurmay Albay Yasin Aydemir, Sahil Güvenlik İskenderun Grup komutanı kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Hatay Barosu İskenderun temsilcisi Avukat Sevinç Çakıcı, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Ferit Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Ak parti İlçe Başkanı Abdülkerim Güven, Kızılay Şube Başkanı Recep Sivri, Denizciler Mahalle muhtarı Ali Rıza Kekeç ile şehit ailesinin yakınları da törende hazır bulundu.

Yazdığı kitabın tüm gelirini Şehit Ferhat Gedik adına yaptığı kütüphaneye bağışlayan İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Hüseyin İnce’e bu davranışından dolayı ilçe Kaymakam İskender Yönden şilt verdi.

Şehit Astsubay Ferhat Gedik’in ismine yaptırılan Kütüphanenin açılışı protokol üyeleri ve Şehidin annesi Hatice Gedik tarafından yapıldı. Duygu dolu anların yaşandığı açılış sonrasında Şehit Ferhat Gedik’in annesi tarafından kütüphanenin kapısı açıldı ve kütüphane gezildi. 

Davetliler tarafından oldukça beğenilen kütüphane Ayyıldız görsellerle de desteklendi. Anne Hatice Gedik’i kaymakam, yönden, Milletvekili Özel ve Belediye Başkanı Tosyalı ile askerler yalnız bırakmadı. Milletvekili Abdülkadir Özel ise Kütüphaneye kitap bağında bulundu.

Covid rahatsızlığı nedeniyle açılışta olamayan Şehit Ferhat Gedik’in eşi Cemile Gedik ise telefonla görüntülü olarak açılışı izledi ve Kütüphanenin yapılışında emek harcayan polis memuru Hüseyin İnce’ye teşekkür etti. Açılış sonrasında ise Emniyet Amiri Hasan Gün ve Polis memuru Hüseyin ince ile İlçe Milli eğitim müdürü Kemal Köseoğlu da Şehidin kara kalem çalışmasını annesine hediye ettiler.

,

Editör: TE Bilisim