Samandağ’da düzenlenen ‘Kadın Balıkçılar Ağ Donatıyor’ Projesi kapsamında Tekebaşı Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen kurs yerini Kaymakam Murat Kütük, Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo ve İlçe Tarım Orman Müdürü Öner Sertkol ziyaret etti. Kadın Balıkçılar Ağ Donatıyor Projesi ile balıkçılık yapan kadınların aynı zamanda ağ örerek ev ekonomisine katkı sağlaması hedefliyor.

Ziyarette kurslar ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz “Böyle Bir projenin hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Kadınlarımıza istihdam yaratma bu mesleği gelecek nesillere aktarma konusunda biz belediye olarak ne gerekiyorsa yapacağımızı söyledik ve destek verdik” dedi.

Sadece bununla kalmak istemediklerinin altını çizen Başkan Eryılmaz “Burada üretilen ürünlerin satışının sağlanması konusunda da sorumluluk alarak destek vermek istiyoruz. Kadın Kooperatifi ve Kırsal Kalkınma Kooperatifi yöneticileri ile ürünlerin dışarıya pazarlanmasıyla ilgili çalışmalarımız olacak. Bu tür projeleri farklı alanlarda da oluşturarak kadınlarımıza ve gençlerimize kazandırmak istiyoruz.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim