Sağlık Bakanlığı yurt genelinde eş zamanlı olarak önce hastanelerde sağlıkçılarla başladığı, kademeli olarak vatandaşlara yaydığı aşılamada artık Sağlık ocakları da devreye girdi ve İskenderun’da da uygulamaya start verildi.

75 yaş üstü vatandaşların covid-19 aşılanmaları için Sağlık Bakanlığı ALO 182’yi arayarak bulundukları şehirdeki sağlık ocağı için randevu almaları gerekiyor. Daha önce bilgilendirilen ve randevu olan 75 yaş üstü vatandaşlara Sağlık ocağında bugün ilk aşılar vuruldu.

6 Nolu Hacı Şerif Tosyalı Sağlık Ocağı - Dr. Server Bedii Arsoy - Hemşire Emine Köşüm de sabah saatlerinden itibaren ilk aşılama işlemine başladılar.

6 Nolu Hacı Şerif Tosyalı Sağlık Ocağı - Dr. Server Bedii Arsoy aşılar randevulu yapıldığını belirterek şu bilgileri verdi: “Hastalar 182'yi arayarak Aile Hekimlerinden randevu alıyorlar. Her hangi bir ilaç-yiyeceğe alerjisi olanlar hastaneye yönlendiriliyor. Tam randevu saatinde Sağlık Ocağında bulunmak gerekiyor. Gecikenler tekrar randevu almak zorunda. Aşıdan sonra hastaların tansiyonları ölçülüp yarım saat sağlık ocağında gözetim altında tutuluyorlar”

Editör: TE Bilisim