Edinilen bilgilere göre, İskenderun Dumlupınar Mahallesi Küçük Sanayi Sitesinde 311 sokak üzerinde bulunan, bir süre önce de yangın çıkan, otoların plastik aksesuarları üretimi yapan tesiste henüz bilinmeyen bir nedenle yine yangın çıktı. Alevlerin tüm tesisi kaplayan yangın nedeniyle gökyüzüne yükselen kara duman ise çevrede korku ve paniğe yol açtı.

Olay yerine polis itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede yangın yerine 4-5 arazözle tüm İtfaiye ekipleri ulaştı. Yanan malzemenin plastik olması nedeniyle itfaiye ekipleri alevleri kontrol altına almakta güçlük çekti. İtfaiye ekipleri dört-beş koldan tazyikli su ve köpükle müdahale ettiği yangını söndürmeye çalıştı. Verilen mücadelenin ardından yangın kontrol altına alındı.  

Bu arada çoğunluğu yanıcı maddelerin bulunduğu tesisi bir anda alevler kapladı. Yanan plastik kokusu yüzünden yangına müdahale etmek isteyen tesis çalışanları etkilendi. Bu arada yangın devam ederken, içeride bulunan yanıcı maddeler de vatandaşların yardımıyla dışarı çıkartıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş de ekiplere nezaret ederek, itfaiye ekiplerinin rahat çalışabilmesi için bölgede polisler tarafından bir güvenlik koridoru oluşturuldu.

Yangında dumandan etkilenen tesis çalışanlarına İtfaiye yardımcı oldu, bölgeye sevk edilen ambulansta sağlık ekipleri dumandan etkilenenlere müdahale etti.

İtfaiye ve Emineyt ekipleri tarfından yangının çıkışıyla ilgili tahkilat başlatıldı. 

 

Editör: TE Bilisim