Türkiye’nin yedi bölgesinde faaliyet gösteren otobüs firmalarının sahipleri ve üst düzey temsilcileri Has Turizm’in daveti üzerine 2-3 Temmuz 2021 tarihlerinde Antakya’ya geldi.

 

30’a yakın firma ev sahipliği Has Turizm’in yönetim kurulu üyesi Ayhan Kara’nın yaptığı Türkiye’nin önde gelen 23 otobüs firması temsilcileri Temmuz ayında sektörün sorunları masaya yatırıldı, çözüm yolları üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

Temmuz ayında Hatay’daki buluşmada temelleri atılan ve bir ay sonra ülke çapında yolcu taşımacılığı yapan 60 şirketin sahipleri Ankara Ticaret Odası ATO meclisinde bir araya gelerek, işletme sahiplerinin dernek kurma önerisi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Has Turizm’in yönetim kurulu üyesi Ayhan Kara, OİSD (Otobüs İşletme Sahipleri Derneği)’nin kuruluş dilekçesini verdiklerini belirterek, 23 otobüs firmasının kurucu olduğu derneğin Kurucu Başkanı olarak önerilmiş olmanın gururunu yaşadığını duyurdu.  

 

Kara, şunları kaydetti: “2 Temmuz’da Hatay’da başlayan toplantılar zinciri “Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektörü” için dönüm noktası niteliğinde bir adıma vesile oldu. İşletme sahiplerini temsilen bu dernek kuruldu. Sizlere daha güvenli ve yüksek kalitede hizmet sunmak için hep birlikte bir arayış içinde olacağız”

Editör: TE Bilisim