Son yıllarda sayıları artan, spa, sauna ve masaj salonları gibi merkezlere duyulan ilgi de her geçen gün artıyor. Bünyesinde çeşitli hizmetlerle dikkat ve ilgi çeken Eform Spor Merkezi’nin ortaklarından aynı zamana masöz Sefer Yardımcı, iskenderun.org TV mikrofonlarına, merkez çatısı altında verdikleri hizmetler hakkında bilgiler paylaştı.

Dr Ferit Teşekkür Dr Ferit Teşekkür

 

Spa, sauna ve masaj gibi uygulamalar yaptıklarını ifade eden Sefer Yardımcı “Verdiğimiz hizmetlerde uzman ve diplomalı kişiler görev alıyor. Uzakdoğu’dan gelen uzman ekip, masajı bilimsel anlamda uyguluyor” dedi.

 

BİRÇOK RAHATSIZLIĞA İYİ GELİYOR…

Masajın alternatif tıp olarak da değerlendirilebildiğini vurgulayan Sefer Yardımcı “Alternatif tıp olarak bakılabilir, çünkü masajın insan sağlığı üzerinde etkileri bugün herkes tarafından artık kabul ediliyor. Masajın tarihçesi Milattan önce 3000'li yıllara kadar dayanır. Uygulamalarda, sindirim sorunu, solunum rahatsızlığı, cilt rahatsızlığı olan birçok vakada mesajın çok etkili olduğunu görüyoruz, tedavi etkisi olduğunu biliyoruz. Düzenli olarak masaj alınırsa, solunum sindirim sağlığı, metabolizma üzerindeki olumlu etkileri oluyor” diye konuştu.

 

20 CİVARINDA MASAJ UYGULAMASI VAR

Merkezlerinde 20'ye yakın masaj çeşit uygulanmasını yapan arkadaşlarının tamamının konusunda uzman, diplomalı ve deneyimli olduğunu anlatan Sefer Yardımcı “Uzak Doğulu ve yurt dışından gelen arkadaşlarımız da var. 20’ye yakın çeşit masaj uygulaması yapabiliyoruz

Bunların arasında Refleksoloji, ayakaltına yapılan bir mesaj da bulunuyor.

Ayağın altında bulunan 7000 sinir uyandırarak yapılan bir masaj çeşidi. Tüm vücuda eşdeğer oranda etki sağlar, sıcak taş terapisi uygulamaktayız. Bunun faydası volkanik taşlarla yapılmakta, sıcakla temas eden volkanik taşlar, tekrar içerisinde bulunduğu vitamin ve mineralleri açığa çıkarak vücuda olumlu etkilerine yansıtmaktadır. Bunun dışında Tai masajı. Thai masajı da alternatif tıp alanında önemli bir etkiye sahip, yağsız uygulamaktadır. Eklem ligamentler harekete geçirmek, vücudun elastikiyetini artırmak için yapılan bir masaj çeşididir. Klasik masaj, bilindiği gibi İsveç mesaj olarak biliniyor. Ortadoğu Alman ekolunu uyguluyoruz burada. Periferden Kalbe doğru, Kalbin kanı daha doğru pompalama, pompalayabilmesi adına yapılan masaj çeşidi ve bunun gibi birçok mesajı burada uygulayabilmekteyiz” şeklinde konuştu.  

 

HAFTADA 1-2 MASAJ VÜCUTTA

OLUMLU ETKİ YARATIR

Masajın her halde yapılmadığının bilinmesi gerektiğinin altını çizen Sefer Yardımcı şunları söyledi: “Anı burkulmalarda, Enfeksiyon rahatsızlıklarında damar tıkladıklarında, tansiyon şeker gibi rahatsızlığı olan hastalarımızda, önce herhangi bir kronik rahatsızlığı var mı yok mu? Onu soruyoruz, buna göre onlara en uygun masajı, Resepsiyondaki arkadaşlarımız belirliyor ve bu şekilde masaja alıyoruz. Lokal olarak masaj her gün alınabilir, herhangi bir sorun yok. Haftada 1 veya 2 kez alınan masaj vücutta ciddi anlamda olumlu etkiler yaratmaktadır. Ama bunun aşırısı her şeyde olduğu gibi zarar.”

 

KULUNÇ AĞIRILARINA MEDİKAL MASAJ…

Halk dilinde yel girmesi, kulunç girmesi ve damar damar üstüne binmesi olarak bilinen kulunç ağrılarıyla ilgili de konuşan Sefer Yardımcı “Biz bunu medikal masaj statüsüne alarak yapmaktayız. Genelde halk dilinde kulunç olarak tabir edilen, skple etrafındaki kasların içerisindeki liflerin elastikiyetini kaybetmesiyle ortaya çıkan kas spazmı, çözmekte medikal masaj uygulanmaları yapmaktayız. Bu kası açma olayı bir anda olmuyor, haftada bir veya iki seans gelebilecek şekilde alırlarsa bunun faydasını daha fazla görüyor” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim