İmam cami önünde pompalı tüfekle vuruldu! İmam cami önünde pompalı tüfekle vuruldu!

Kasaplar olarak bayram öncesi hazırlıklarını yapmaya başladıklarını ifade eden Sert, kurbanların profesyonel eller tarafından kesilmesinin önemine vurgu yaparak; “Hazırlık yapmaya başladık. Esnafımızın kesim yerleri var. Arsuz, İskenderun, Belen tarafı herkes kendine göre yer ayarlıyor. Kesim yerlerinin hijyenik sağlıklı olmasına önem gösteriyoruz. Sıkıntıları atlatmaya çalışıyoruz. Kesim yerleri az İskenderun tarafında belediye ile istişare halindeyiz, elimizden geleni yapıyoruz. Hayvan pazarı da kuruldu, halkımız yavaş yavaş kurbanlık almaya gidiyor. Esnafımız, tüccarlar malları yavaş yavaş bitiriyorlar. İnşallah daha iyi olacak.

Kurbanı kesmeden önce kurban sağlıklı mı değil mi ona bakılmalı. Koyunun 1 yaşını, danalarında 2 yaşını doldurmuş olması gerekir. Dişlerine bakıyoruz, genel sağlık durumuna bakıyoruz, hastaysa zaten kurban olmaz. Vatandaşa bu konuda elimizden geldiğince bilgi vermeye çalışıyoruz. Kasap haricinde lütfen kimse kurbanını kesmesin, mundar etmesin. Hayvan eziyet gördüğü zaman kesimde bana göre kurban olmuyor artık. Profesyonel ellerde kesilsin istiyoruz. Mezbahanemiz aktif zaten yerel kasaplarımız da hazırlık yapıyor, esnafımız da hazırlık yapıyor. Lütfen kurbanını kasaplara kestirsinler.

Kesim yerleriyle ilgili ufak tefek sıkıntılar var, belediyeyle istişare ettik. Bazı dışarıda kesimler oluyor, çevre kirliliği oluşuyor, insanların zihninde daha farklı yorumlanıyor. Bunları asgariye düşürmeye çalışıyoruz. Zaten İlçe Tarım, Belediye ve Kaymakamlık bunları dile getiriyor” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara bir uyarıda daha bulunan Sert, kasaplar dışında kıyma çektirilmemesi gerektiğini ifade ederek; “Bazı yerler, kasaplar haricinde kıyma makinesi koyup hijyeni olmayan şartlarda kıyma çekiyorlar. Bunun da yazışmalarını yaptık. İnşallah bu bayramda kurbanda elimizden geldiğince müdahale etmeye çalışacağız. Herkes kendi mahalle kasabını bilir, esnafına gelsin dışarıda kıymasını çektirmesin” dedi.

Bu seneki kurban fiyatları konusunda da bilgiler veren Sert; “Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ortalama 65-70 arasında değişiyor canlı olarak, kilo bazında. Normal karkasa vurduğunda 150'ye falan geliyor, kasap fiyatı zaten. Esnaflarımız bu işin bilincinde. Halkımız da müsterih olsun, bu sene fahiş bir fiyat yok, herkesin kafası rahat olsun beklenenin üstünde bir zam da yok” dedi.

Editör: TE Bilisim