Kaymakam İskender Yönden'in, İskenderun Belediye Başkanlığı ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" kapsamında özel bir etkinlik yapıldı. Kent geneline yayılan programa Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, Emniyet Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürlüğü'nün personelleri de katıldı.

 

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, Kaymakam, Emniyet Müdürü ile birlikte çarşı merkezinde Program kapsamında; kadınlara, kız çocuklarına kentin çeşitli yerlerinde karanfil takdim edildi.

 

Aile İçi Şiddet, Kadına Şiddet, Ayrımcılık ve İstismar konularına bir kez daha dikkat çekildi. Etkinlikte ayrıca kadınların toplumsal yaşamın yanı sıra devlet millet yapımızın odağında yer aldığına ilişkin farkındalık yaratılması sağlandı. Şiddete sıfır tolerans anlayışıyla mutlu ve huzurlu bir gelecek inşa etmenin toplumun elinde olduğu, kadına şiddetin; dini yönden de, Türk örf ve adetlerince de en büyük günah ve suç olduğuna vurgu yapıldı.

 

 

Editör: TE Bilisim